Viaporin Kekri 2020

Miten Viaporin Kekri on syntynyt ja ketkä ovat tekijät sen takana?

Lokakuun 31. päivä 2015 kauan unohduksissa ollut suomalainen perinne, pakanallinen kekrijuhla, herätettiin henkiin historiallisessa Suomenlinnan merilinnoituksessa. Vietettiin ensimmäistä Viaporin Kekriä.

Menestyksekkään alun myötä tapahtuma muuttui tärkeäksi syksyn kohdokohdaksi, missä linnoituksen toimijat yhteistyössä elävöittävät pimeän ja syksyisen linnoituksen ja herättävät Viaporin Kekrin hengen eloon. Mukana tapahtumaa järjestämässä on Suomenlinnan hoitokunnan johdolla esimerkiksi ravintoloita, museoita, taidegallerioita, käsityöläisiä, oppaita ja vesiliikennöitsijöitä. Tänä vuonna 2020 tapahtuma järjestetään Suomenlinnassa jo kuudetta kertaa. Tapahtuma muuttuu ja kehittyy vuosi vuodelta kokeillen rohkeasti uusia ideoita, pysyen kuitenkin uskollisena perinteilleen.

Suomenlinnan menneisyyttä kunnioittaen ja huomioiden luotu Viaporin Kekri antaa mahdollisuuden tutustua nykypäivän tulkintaan vanhasta kekriperinteestä. Viaporin Kekri luo uusia merkityksiä vuosisatoja vanhoille uskomuksille ja tavoille sekä antaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ja kokea Suomenlinna uudesta näkökulmasta. Vierailijoiden on mahdollista nähdä linnoituksen pimeitä kolkkia uudessa valossa ja nauttia syksyn tunnelmasta säästä huolimatta linnoituksen tunnelmallisten kahviloiden ja ravintoloiden pöydissä nauttien, museoita ja taidegallerioita kiertäen.

Vuosina 2015 – 2019 Viaporin Kekrin sielun ja vahvan rungon muodosti Suomenlinnan hoitokunnan pitkäaikainen kumppani Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja sen englanninkielisessä koulutusohjelmassa opiskelevat restonomiopiskelijat. Opettajansa Violeta Salosen johdolla Viaporin Kekri syntyi elämään ja kehittyi ja uudistui vuosi vuodelta. Tänä vuonna pandemian vaikuttaessa lähikontakteihin kaikkialla maapallolla, Haaga-Helia ei ole mukana tapahtuman järjestelyissä. Kiitämme lämpimästi yhteistyökumppaniamme ja jokaista opiskelijaa aiempien vuosien yhteistyöstä ja merkittävästä panoksesta Viaporin Kekrin onnistumiseen. Kutsumme kaikki aiempina vuosina mukana olleet yhteistyökumppanit tänä vuonna viettämään hieman erilaista Viaporin Kekriä.

Tutustu Suomenlinnan palveluihin ja palveluntarjoajiin

Suomenlinnan toimijayhteisö koostuu monien eri toimialojen ammattilaisista. Kaikille meille yhteistä on toimintaympäristö maailmanperintökohteessa. Tutustu linnoituksen tarjoamiin palveluihin, tee merimatka ja nauti linnoituksen tunnelmasta!

Suomenlinnassa tapahtuu ympäri vuoden

Suomenlinnassa järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Ota tapahtumakalenterimme seurantaan ja tarkista saapuessasi palveluiden aukiolot yhteisestä kalenterisa niin pääset mukaan elämyksiin linnoituksessa!