Aktuellt

ŠAMAŠ – Zad Moultakas nutidskonstverk

14.8.-7.10.2018

ŠamaŠ är det nyaste konstverket av den libanesiska kompositören och konstnären Zad Moultaka och finns till påseende på Sveaborg 14.8.–7.10.2018 tisdagar till söndagar kl. 11–19 i Levyhalli på Vargön.

Läs mer Alla evenemang

Fotografiutställning: Sveaborg i hundra år 1918–2018

14.9.2018-30.4.2019

Fästningen som i början bar namnen Sveaborg och Viapori fick sitt nuvarande finskspråkiga namn Suomenlinna i 1918. Fotografiutställningen presenterar hur Sveaborg har förändrats under den finska tiden

Läs mer Alla evenemang

VISSTE DU ATT...

Det är möjligt att göra volontärarbete på Sveaborg

Nu är det möjligt att göra volontärarbete på världsarvsobjektet via parkfadderverksamheten. Parkfadderverksamheten är volontärarbete som ordnas av Helsingfors stads byggnadskontor och utförs i parker fler än en gång under året. Bli parkfadder och hjälp oss att bevara världsarvet.

Läs mer

Ett av Finlands sju världsarvs­objekt

Världsarvet anses vara gemensam egendom för hela mänskligheten och därför är skyddet av det en uppgift för alla länder.

Läs mer

Sjöfästningen fascinerar året om

När är Sveaborg öppet? Hur kommer man till Sveaborg? Hitta svar på de här och många andra ofta ställda frågor om fästningen.

Läs mer

Flyg ovanför fästningen

Med hjälp av tjänsten Skyview kan du förbereda ditt besök genom att studera fästningen från luften. Du får också titta in i tunnlar och många lokaler. Välj mellan en sommar- eller vinterversion av presentationen.

Till Skyview