För besökare

Besökcentret

Med sina cirka miljon besökare årligen är Sveaborg en av Finlands populäraste sevärdheter. Fästningens turistinformation betjänar besökarna året runt i den rosa Strandkasernen alldeles intill bryggan för HRT:s färjor.

Personalen där ger gärna tips inför besöket och berättar om öppettider och aktuella evenemang. I besökscentret kan du hämta en kostnadsfri broschyr som finns på nio språk (finska, svenska, engelska, ryska, tyska, franska, spanska, japanska och kinesiska). Broschyren innehåller en karta över fästningen samt grundläggande information om historia, sevärdheter och service. Kontrollera gärna de aktuella öppettiderna för servicen i kalendern.

Öppettider

Sveaborgs besökcentret betjänar varje dag med undantag för vissa högtider. Dagliga öppethållningstider kan ses i kalendern. Gå till kalendern. Personal kan nås på numret 029 533 8410 och via e-postadressen info(at)suomenlinna.fi.

Bredvid besökcentret ligger väntsalen för färjan. Den har öppet varje dag från tidig morgon till sent in på natten (kl. 06–1.45). I väntsalen finns allmänna toaletter.

Gratis introduktionsutställning

I besökscentrets lokaler finns det även en introduktionsutställning som ger gedigen bakgrundsinformation inför fästningsbesöket. Inträdet till utställningen är gratis. I besökscentrets lokaler finns även gratis trådlös uppkoppling.

Ge respons

Förvaltningsnämnden för Sveaborg samlar aktivt in respons från alla besökare till fästningen. Vi hoppas att ni talar om er åsikt om ert besök gemon att fylla i den kundnöjdhetsenkäten via Surveypal.

Du kan utvärdera ditt besök eller dela med dig dina erfarenheter med andra som besökt Sveaborg också på resesidan TripAdvisor.

Den värdefulla respons som besökarna ger används vid utvecklingen och koordinationen av Sveaborg som turistmål samt till uppföljning av den övergripande kvaliteten på turistmålet. Tack för din respons!