Rundvandringar och grupper

Rekreationsdag på Sveaborg

Sveaborg är en populär plats för arbetshälso- eller rekreationsdagar året om. Sjöfästningen erbjuder olika möjligheter, från kultur till idrott och god mat.

Samfundet Ehrensvärds program

I Samfundet Ehrensvärds utbud ingår guidade rundvandringar kring fästningen eller workshops som genomförs inomhus. Program finns både för dem som inte känner till Sveaborgs historia och för dem som är välbekanta med Sveaborg. Via Samfundet Ehrensvärd ordnas alla delar av programmet med guidningar, mat och vattenbusstransporter. Läs mer om Samfundet Ehrensvärds program.

Program på egen hand

Man kan arrangera en rekreationsdag för företaget på Sveaborg utan att beställa tjänster. När programmet planeras är det bra att komma ihåg att Sveaborg är ett område på Unescos världsarvslista, och det lönar sig att läsa anvisningar för ett ansvarsfullt besök. Det finns egna regler för arrangerande av evenemang som man bör ta del av när man planerar dagen.

Om ni kommer med en större grupp för att spendera dagen på Sveaborg, är det bra att ta reda på om ni behöver be fästningens förvaltare, Förvaltningsnämnden för Sveaborg, om tillstånd för att använda grönområdena.