Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Frivilligarbete på Sveaborg

Talkoarbeta med din egen grupp

Förvaltningsnämnden för Sveaborg erbjuder företag och föreningar volontärarbete i form av talkon vid Unescos världsarvsobjekt Sveaborg. Genom volontärarbete kan din grupp bidra till att bevara det gemensamma världsarvet och ha en trevlig dag nära havet i Sveaborg.

Talkouppgifter

I talkona vårdar man landskapet kring världsarvsobjektet. Talkouppgifterna bestäms av den rådande situationen för säsongsarbetet och landskapsvården. Under året kan vi endast erbjuda volontärarbete till ett begränsat antal grupper. Du kan till exempel samla in och sortera strandskräp, avlägsna invasiva eller främmande arter som inte tillhör landskapet, kratta slåtterrester, samla frön eller plantera växter. Merparten av talkoarbetet finns på våren och hösten.

Talkodagens program

Förvaltningsnämnden för Sveaborg kan erbjuda talkoarbete på vardagar kl. 8–15. Talkoarbete utförs vanligen i cirka 2–3 timmar. Vi förser gruppen med ett arbetsobjekt, vägledning och verktyg för arbetet och information om världsarvsobjektet under arbetets gång. Samarbetet skräddarsys efter den tid och de jobb som erbjuds. Vi tar hänsyn till gruppernas önskemål vid planeringen av talkodagen.

Gruppen kan tillbringa hela dagen i Sveaborg. Fästningens restauranger och caféer, museer, gallerier och andra besöksmål erbjuder utmärkta alternativ för en heldagsvistelse vid världsarvsobjektet.

Talkoansökan

Grupper som är intresserade av talkoarbete i Sveaborg ombeds att kommunicera sina önskemål till Förvaltningsnämnden för Sveaborg med denna blankett. Efter att vi fått era kontaktuppgifter återkommer vi snart.

Talkoansökan

Grupper som är intresserade av talkoarbete i Sveaborg ombeds att kommunicera sina önskemål till Förvaltningsnämnden för Sveaborg med denna blankett. Efter att vi fått era kontaktuppgifter återkommer vi snart.

"*" indicates required fields

Hur många personer kommer preliminärt att delta i verksamheten
Ange datumalternativ eller tidsintervall för möjliga talkodagar
Vi ordnar talkoarbete på vardagar kl. 8–15. Talkots längd är vanligen ca 2–3 timmar.
Hurdant talkoarbete önskar ni till ert program? Vi strävar till att ta hänsyn till önskemålen när vi väljer arbetsobjekt.
Är alla deltagare försäkrade under talkoarbetet?*
Vi kräver att grupper har en egen försäkring för olyckor under talkoarbetet och på resor som är direkt relaterade till talkot.
Vänligen ge oss ett nummer där vi kan nå dig på vardagar cirka kl. 8–16.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tack för att ni vill bidra till att bevara vårt gemensamma världsarv.