Rundvandringar och grupper

Äventyrstur för barn

Äventyrsturen Kung Gustav III:s skatt

Lasten seikkalukierroksen mainosjuliste.

Kung Gustav III har anlänt till rikets östra del för att ta hand om ärenden på sjöfästningen Sveaborg. Men under hans första natt på Sveaborg har något fruktansvärt skett. Hans Majestäts skattkista och dess dyrbara innehåll har blivit stulet. Kungen är alldeles till sig. Ännu mera förvirring skapar ett hotbrev som hittas på officersklubben. Hans Majestät är en kung som älskar fred och konst, och vars bedrifter beundras och uppskattas av hela folket.

Vem kan det vara som nu är ute efter kungen och smider lömska planer? Och vad i fridens namn kan de tänkas ha för motiv? Nu behövs det hjälp för att lösa detta knepiga mysterium. Den värdefulla skatten måste hittas!

Anslut dig till kungens sökpatrull och kom med på ett äventyr som tar dig genom både grönskande parker och mörka bastioner.

Kung Gustav III:s skatt är en äventyrstur som baserar sig på historisk fakta. Turen riktar sig till barn i åldern 6–13, men lämpar sig även för vuxna. Turen tar deltagarna på en spännande tidsresa till 1700-talets Sveaborg. Medan deltagarna följer ledtrådar och löser uppgifter stöter de också på intressanta historiska personer och händelser. Under turen får man bekanta sig med 1700-talets Sveaborg på ett medryckande och roligt sätt.

För grupper på beställning

  • Turer ordnas på beställning: 9.5.-30.9.2022.
  • Priset: Skolgrupp 500 €, barngrupp 600 €, vuxengrupp 800 €
  • Gruppens maximstorlek är 50 personer

Sommarens föreställningar

Turer på svenska:

  • under tiden 17.6.-5.8.2022 (ej 24.6.2022) på svenska varje fredag klockan 12.00

Turer på finska:

  • 11.-30.6.2022 tisdag, onsdag, torsdag och lördag klockan 12.00
  • 1.7.-6.8.2022: tisdag, onsdag, torsdag och lördag klockan 12.00 och 15.00

Biljetter och priser

Startplats och turens längd

Turen startar från Artilleriviken framför kiosken på Sveaborg. Till Sveaborg kommer man med  vattenbuss eller med HRT:s färja från Salutorget (båtresan är inte inkluderad i biljettpriset). Turen tar ca 1,5 timme och den börjar på angivet klockslag.

Observera

  • Barnen bör ha med sig en vuxen på föreställningen.
  • Turen lämpar sig inte för barnvagnar.
  • Ta med egen ficklampa, klädsel enligt väder och bekväma skor.

Förfrågningar och beställningar för grupper