Äventyrstur för barn

Århundradens tidsresan

Det är sommar på Sveaborg. Solen värmer stenmurarna, vinden blåser sakta från havet och luften är fylld av doften från syrener. Fåglarna sjunger i trädtopparna och det hörs glada steg från Borggården när folk skyndar framåt i sina ärenden. Dagarna glider framåt i sin vanliga takt, men en dag händer det någonting spännande. Plötsligt anländer en sannerligen modernt klädd grupp till Borggården. Vilka är det och varifrån kommer de? Fästningens kommendant Augustin Ehrensvärd är förundrad och vill reda ut saken.

Kom med på en resa genom århundranden tillsammans med Augustin på Sveaborg. Färden går från fästningens stenmurar, genom ljusa parker och in i dunkla bastioner. Äventyret kan börja!

Århundradens tidsresa är en historisk och verklighetsbaserad äventyrstur, som för barnen (6-13 år) samt deras föräldrar på en spännande tidsresa till det historiska Sveaborg. Medan äventyrarna följer ledtrådar och löser uppgifter möter de intressanta personer från svunna tider. Föreställningen berättar på ett levande och roligt sätt om Sveaborg under tre århundranden. Äventyret är del av Finlands -100 årsjubileums program.

Allmänna turer på sommaren 2017

Sommarens föreställningar uppvisas under tiden 9.6- 4.8.2017 (Ej 23.6.2017).

Turer på svenska varje fredag klockan 12.00 och på finska tisdag-torsdag och lördag klockan 12 och 15 och på fredag klockan 15:00.

Biljetter kan köpas (från 18.4.):

Biljettjänst: www.lippupalvelu.fi tel. 0600 10 800 (1,98 €/min+lokalnätsavgift)
Biljetter från 14,50 € och 16,50€.

Biljetter samma dag från Sveaborg: Samfundet Ehrensvärd tel 045 – 3240010.
Biljetter: Barn 12 € och vuxna 14€.

OBS! Barnen kan delta ändast i skällskap av vuxen.
Turen lämpar sig inte för barnvagnar. Ta med en egen ficklampa och bekväma skor.

Startplats och turens längd

Turen startar från Artilleriviken framför kiosken på Sveaborg. Till Sveaborg kommer man med JT-Lines vattenbuss eller med HRT:s färja från Salutorget (båtresan är inte inkluderad i biljettpriset). Turen tar ca 1,5 timme, och den börjar på angivet klockslag.

JT-Lines vattenbussar avgår från Salutorgets Kolerabassäng och anländer direkt till Artilleriviken. Till Sveaborg kommer man också med HRT:s färja som anländer till huvudbryggan. Promenaden från huvudbryggan till Artillerivikens kiosk tar cirka 10 minuter. Båtresorna ingår inte i barnturens biljettpris.

För grupper / på beställning 4.5.–31.8.2017

Dagar: måndag – lördag
Priset: skolgrupper 500 € / barngrupp 560 €, vuxengrupp 700 €

Förfrågninar och beställningar för grupper från Samfundet Ehrensvärd: (09) 684 1850, guidebooking@suomenlinnatours.com.

Förfrågningar
Samfundet Ehrensvärd

Bekanta dig med äventyret på adressen
www.suomenlinnatours.com

Mer information
Facebook
Instagram