För besökare

Rundvandringar och grupper

Rundvandringar

Under en guidad rundvandring besöker man historiska platser på Vargön och Gustavssvärd och får höra om fästningens färgstarka historia. Under rundvandringen får man bland annat bekanta sig med Stora Borggården och torrdockan som på sin tid hörde till de största i världen.

Rundvandringarna startar från Sveaborgsmuseet och tar cirka en timme. Man kan kan köpa biljetter från Sveaborgsmuseet eller på förhand från webbutiken. Priset för rundvandringen är 11 € för vuxna och 4 € för barn. Fritt inträde med Helsingforskortet.

Under sommarmånaderna (1.6–31.8) ordnas guidade rundvandringar på svenska, finska, engelska, ryska och kinesiska. Under vintersäsongen ordnas rundvandringar endast på helgerna, och då på engelska och ryska.

Förhandsbeställda guidningar och temavandringar erbjuds på femton språk året runt.

Guidning i Sveaborg kräver tillstånd. Endast guiderna från Samfundet Ehrensvärd är auktoriserade guider.

Grupper

Sjöfästningen får besök av flera hundra grupper varje år – från skolklasser på exkursion till festdeltagare och företagsgrupper. Sveaborg är det ideala målet för dig som vill komma bort från stadens vimmel för en stund. På bara 15 minuter tar färjan och vattenbussen dig till en helt annan värld.

På Sveaborg kan konferenser, rekreationsdagar och fester ordnas året runt. De lokala serviceleverantörerna tillhandahåller färdiga paket av olika slag eller skräddarsyr evenemangen efter dina önskemål.

I detta avsnitt har vi samlat tips för olika grupper, såsom för elevgrupper som kommer på besök tillsammans med sin lärare, eller för företagsgrupper som ordnar konferenser eller rekreationsdagar på Sveaborg.

Förfrågningar: