Mötes- och festlokaler

Tjänsteproducenter

Till en lyckad mötes- och festdag på Sveaborg hör förutom den unika lokalen även god mat, program och sjöresan, som ger ett avbrott i vardagen.

Förvaltningsnämnden för Sveaborgs mötes- och festlokaler hyrs ut som sådana utan tjänster, vilket betyder att kunder bör beställa den servering, det program och den transport som önskas av tjänsteproducenterna. Våra lokaler är inget utskänkningsområde, och därför kan man ta med sig egna drycker. För att underlätta arrangerandet av evenemang har vi samlat information om de företag som verkar på Sveaborg samt flera alternativ för sjöresan.

Försäljningstjänsten för Förvaltningsnämnden för Sveaborgs mötes- och festlokaler hyr enbart ut utrymmet. Servering och lunch för möten och fester kan kunden beställa av önskad tjänsteproducent. Lokalerna är bekanta för Sveaborgs catering- och restaurangföretagare, vilket gör att det är enkelt att planera en kaffetillställning tillsammans med dem. Alla företagare verkar på Sveaborg, vilket också underlättar arrangemanget.

Information om restaurangen i Sveaborg kan hittas här.

Man kan övernatta året runt i fästningen på Hostel Suomenlinna  och på Villa Silo.

Vandrarhemmet, som ligger nära huvudbryggan har cirka 40 bäddplatser fördelade på mindre privata rum samt på större gemensamma rum för grupper.

Inredningen på Villa Silo utstrålar Sveaborgs historia med inslag av skärgårdsstil. Lägenheten är väl utrustad och sammanlagt kan högst fyra vuxna inkvartera sig i den. Villan har en dubbelsäng, en utfällbar bäddsoffa i vardagsrummet, kök samt badrum.

Läs mera.

OBS! Som hyrestagare av våra lokaler får du –10 % rabatt på logi på Hostel Suomenlinna! Ange följande kod vid bokningen: SLHK

Till Sveaborg kommer man behändigt med färja från Salutorget. Sjöresan med HRT:s färja tar endast 15 minuter, och färjan trafikerar till Sveaborg året om i alla väder.

Om somrarna kan man också åka med vattenbuss, som trafikerar från Salutorget till Sveaborgscentrets och Kungsportens bryggor. Från Skatudden trafikerar vardagar en servicefärja som också tar flera och större bilar. Servicefärjan är ett bra alternativ om man har mycket att transportera till ön och tidtabellerna passar evenemanget.

Vid fästningen rör man sig till fots, men den som hyr en mötes- eller festlokal kan ta bil till ön för servicekörning, såsom transport av saker. Arrangören bör noggrant kontrollera färjornas tidtabeller samt praxisen för reservering av bilplatser på färjorna. Biltransporter på färjorna är avgiftsbelagda, och bilplatserna bör reserveras i god tid i förväg hos Sveaborgs Trafik Ab. Det är bäst att inte försena sig till den sista färjan, som avgår till fastlandet klockan 02, eftersom följande färja går först klockan 06 följande morgon.

Grupper kan boka sin resa till Sveaborg som en del av Samfundet Ehrensvärds gruppaket. Arrangören kan också hyra en egen vattenbusstransport av ett trafikföretag. Priset varierar enligt avgångsplats samt storleken på gruppen och båten.

Vattenbussföretagare

Taxibåtar

Traditionella segelfartyg

Fotografen Dorit Salutskijs kontaktuppgifter:

Lonnan är en ö, som befinner sig bredvid Sveaborg. Under sommaren kommer man till Lonnan med JT-Lines vattenbuss till Sveaborg. Vattenbussen avgår från Salutorget och stannar vid Lonnan på vägen till Sveaborg. Från Lonna kan man hitta en restaurang, mötes- och festlokaler och delta i olika evenemang. Mer information och bokningar här.