Mötes- och festlokaler

Tjänsteproducenter

Till en lyckad mötes- och festdag på Sveaborg hör förutom den unika lokalen även god mat, program och sjöresan, som ger ett avbrott i vardagen.

Förvaltningsnämnden för Sveaborgs mötes- och festlokaler hyrs ut som sådana utan tjänster, vilket betyder att kunder bör beställa den servering, det program och den transport som önskas av tjänsteproducenterna. Våra lokaler är inget utskänkningsområde, och därför kan man ta med sig egna drycker. För att underlätta arrangerandet av evenemang har vi samlat information om de företag som verkar på Sveaborg samt flera alternativ för sjöresan.

Catering

Försäljningstjänsten för Förvaltningsnämnden för Sveaborgs mötes- och festlokaler hyr enbart ut utrymmet. Servering och lunch för möten och fester kan kunden beställa av önskad tjänsteproducent. Lokalerna är bekanta för Sveaborgs catering- och restaurangföretagare, vilket gör att det är enkelt att planera en kaffetillställning tillsammans med dem. Alla företagare verkar på Sveaborg, vilket också underlättar arrangemanget.

Bastion Catering
Café Vanille
Restaurang Susisaaren Ruokala
Restaurang Sveaborgs Bryggeri
Soda Catering

Information om restaurangen i Sveaborg kan hittas här.

Logi

Man kan övernatta året om i fästningen i Hostel Suomenlinna som ligger nära huvudbryggan. Vandrarhemmet har cirka 40 bäddplatser fördelade på mindre privata rum samt på större gemensamma rum för grupper. Läs mera.

OBS! Som hyrestagare av våra lokaler får du –10 % rabatt på logi! Ange kod vid bokning: SLHK

Transport

Till Sveaborg kommer man behändigt med färja från Salutorget. Sjöresan med HRT:s färja tar endast 15 minuter, och färjan trafikerar till Sveaborg året om i alla väder.

Om somrarna kan man också åka med JT-Lines vattenbuss, som trafikerar från Kolerabassängen vid Salutorget till Sveaborgscentrets och Kungsportens bryggor. Från Skatudden trafikerar vardagar en servicefärja som också tar flera och större bilar. Servicefärjan är ett bra alternativ om man har mycket att transportera till ön och tidtabellerna passar evenemanget.

Vid fästningen rör man sig till fots, men den som hyr en mötes- eller festlokal kan ta bil till ön för servicekörning, såsom transport av saker. Arrangören bör noggrant kontrollera färjornas tidtabeller samt praxisen för reservering av bilplatser på färjorna. Biltransporter på färjorna är avgiftsbelagda, och bilplatserna bör reserveras i god tid i förväg hos Suomenlinnan Liikenne Oy. Det är bäst att inte försena sig till den sista färjan, som avgår till fastlandet klockan 02, eftersom följande färja går först klockan 06 följande morgon.

Det är även möjligt att ta cykeltaxi på fästningen. Taksi Viapori trafikerar fästningen året om och kan användas både för person- och godstransporter.

Grupper kan boka sin resa till Sveaborg som en del av Samfundet Ehrensvärds gruppaket. Arrangören kan också hyra en egen vattenbusstransport av ett trafikföretag. Priset varierar enligt avgångsplats samt storleken på gruppen och båten.

Vattenbussföretagare

IHA-Lines
Helsingin Vesibussit Oy
JT-Line Oy
Royal Line
Sun Lines Oy
Norsöline
Marival matkat
T:mi Liikennöitsijä Ventelä

Taxibåtar

Helsinkiboats
Helsingin venetaksi
Trou Noir

Traditionella segelfartyg

Merihelsinki
Fregatti Oy
Suomen perinnepurjelaivat ry
Valborg
Viaporin telakka ry
Purjelaivasatama

Fotografen

Fotografen Dorit Salutskij

Kontaktuppgifterna: dorit@doritsalutskij.fi, tfn. +358 (0) 40 5370017, Sveaborg C 31 O, (dörren i tunneln), 00190 Sveaborg.

Lonna

Lonna är en ö, som befinner sig bredvid Sveaborg. Under sommaren kommer man till Lonnan med JT-Lines sjöbuss till Sveaborg. Sjöbussen avgår från Salutorget och stannar vid Lonnan på vägen till Sveaborg. Från Lonna kan man hitta restaurang, mötes- och festlokaler och olika evenemang. Mer information och bokningar här.