Övriga tjänster

Shopping

I Sveaborg kan man köpa souvenirer och produkter som tillverkas av lokala konsthantverkare. Under sommarsäsongen säljs souvenirer i många olika butiker, och på vintern har affären i Sveaborgscentret samt Iskällarens konstaffär öppet för besökarna.

Suomenlinna’s näthandel, SuomenlinnaShop, säljer t.ex. biljetter till museer, guidade turer, souvenirer och konsthantverk. Shoppen betjänar på finska och engelska.

I Sveaborgscentrets butik som har öppet året om finns ett brett utbud souvenirer och presentartiklar. I samband med butiken finns ett café, och Sveaborgsmuseet ligger i samma byggnad.

Tillgänglighet: Sveaborgscentret ligger längs rullstolsrutten. Tillgänglighet har beaktats vid planeringen av centret, och det finns en handikappanpassad toalett.

Affären som ligger på Vargön har öppet under sommarsäsongen och drivs av Sveaborgs konsthantverkare rf. I sommaraffärens utbud ingår högklassiga konsthantverk som har tillverkats i fästningen: textilier, keramik, silver och glas.

Tillgänglighet: Man kommer in i butiken längs en ramp, men inne i butiken finns två trösklar där man behöver en medhjälpare.

Museiaffären som drivs av Samfundet Ehrensvärd på Vargön säljer traditionella souvenirer samt textilier och bruksföremål med Sveaborgstema. Affären har öppet från maj till september.

Tillgänglighet: Man kommer in i butiken längs en ramp, men inne i butiken finns två trösklar där man behöver en medhjälpare.

I anslutning till Leksaksmuseet finns ett café och en liten butik med äkta Steiff- och Herman-nallar samt Käthe Kruse-dockor till salu. Här finns också bland annat vykort, leksaker och pappersdockor.

Tillgänglighet: Entrén har trappor. Det finns en ramp av trä som lyfts på plats vid behov. Med hjälp kommer man in med rullstol.

En livsmedelsbutik dom har öppet året om betjänar fästningens besökare och invånare. I butiken kan man köpa såväl dagligvaror som matsäck för besöket. Butiken ligger nära huvudbryggan invid bron som leder till Lilla Östersvartön.

Tillgänglighet: Entrén har en ramp.

Kiosken ligger i närheten av Sveaborgscentret, och här kan man köpa glass och läskedrycker samt små souvenirer. Kiosken har enbart öppet under sommarsäsongen från maj till september.