Rundvandringar och grupper

Företagsgrupper

Sveaborg erbjuder möjligheter för företag att arrangera möten, fester och rekreationsdagar för personalen. Därtill är Sveaborg ett utmärkt komplement till det fritidsprogram som arrangeras för företagets gäster.

Sveaborg som en del av Helsingforsprogrammet

Sjöfästningen är ett populärt besöksmål bland både finländska och utländska företagsgäster. Det finns ingen bättre plats att bekanta sig med stadens och hela Finlands historia än Sveaborg, som har fungerat som scen för historiska vändpunkter under tre staters – Sveriges, Rysslands och Finlands – ledning. Att bekanta sig med Sveaborg som en del av fritidsprogrammet eller i samband med en affärslunch ger också ett tillfälle att uppleva det havsnära Helsingfors.

Samfundet Ehrensvärd skräddarsyr besök på Sveaborg som till exempel kan innehålla resor med vattenbussen, en rundvandring under ledning av en guide och lunch eller middag i en av restaurangerna på Sveaborg. Beställda guidade rundvandringar arrangeras på 15 språk året om. Om tiden inte räcker till en guidning kan man kombinera besöket med den kortfilmsföreställning som visas i Sveaborgsmuseet. Föreställningen sammanfattar fästningens historia på 25 minuter.

Lunch eller middag i en restaurang

Närheten till havet och fästningens historia skapar en idyllisk omgivning för måltiden. Man kan arrangera småskaliga tillställningar i ett av Sveaborgs stämningsfulla caféer eller skapa överdådiga evenemang i en av de festliga restaurangerna. I fästningen finns också en av stadens äldsta örestauranger, restaurang Walhalla, som öppnades inför OS i Helsingfors år 1952. Om somrarna trafikerar vattenbussen till Kungsportens brygga, varifrån den korta promenaden till restaurangen går genom Kungsporten, som är utmärkande för fästningen.

Möte eller fest på Sveaborg

Endast 15 minuter från Helsingfors centrum finns stadens mest unika möteslokaler. Sjöfästningens historiska omgivning lämpar sig för möten, seminarier eller föreläsningar året om. Förvaltningsnämnden för Sveaborg hyr ut nio utrymmen i olika storlekar som passar för 12–240 personer. Mötesdagen kan kombineras med en guidad rundvandring eller en kortfilmsföreställning för att väcka öns historia till liv.

Bland fästningens byggnader från 1700- och 1800-talet har man även restaurerat festutrymmen, där man kan arrangera företagets sommarfester samt mer officiella festligheter.

Förvaltningsnämnden för Sveaborg hyr ut lokalerna som sådana utan tjänster, men till beställarens förfogande står även fästningens restauranger och catering, samt Samfundet Ehrensvärds program och mötestjänster.