Konferenslokaler

Smedjesalen, max. 52

Smedjesalen är en ljus och lugn möteslokal i nedersta våningen av Pirunkirkko. Till lokalen kommer man via dörren på havssidan av byggnaden. I mötesrummet är väggarna och valvtaket vitmålade och golvet är av lackat trä.

  • Är lämplig för: möten, föreläsningar, kl. 9-17
  • Personantal: högst 52
  • Priser 2024: 430/630 €
  • Utrymmen: ett välvt mötesrum, Tunnbindarrummet, aula, kaffekök, toaletter
  • Möblering: mötesbord för 52 personer, bord för grupparbeten och servering samt möblerna i Tunnbindarrummet
  • Utrustning: filmduk, dataprojektor, trådlös internetförbindelse, förstärkare, DVD-spelare, mikrofon, högtalare, bläddertavlor
  • Observera! Passar ej för rörelsehindrade

Smedjesalen är modernt inredd och försedd med den senaste konferensutrustningen. Salen delas av två stora valvpelare, och skolsittningen rymmer 52 personer. Utan bord kan utrymmet möbleras för att rymma 80 personer.

I hyran för Smedjesalen ingår även användning av det intilliggande Tunnbindarrummet för max 12 personer. Aulan mellan de båda utrymmena kan användas för till exempel servering och grupparbete. I utrymmet finns även ett litet kaffekök, en garderob och toalettutrymmen.

Till kökets utrustning hör kylskåp och frys, mikrovågsugn, kaffe- och vattenkokare, diskmaskin samt kaffeservis. Möteskaffet kan enkelt kokas i köket, och till lunchen kan man förflytta sig till exempelvis Bastion Bistro eller Restaurang Bryggeriet, som ligger på kort gångavstånd.

Smedjesalen finns på bottenvåningen i Kronverket Ehrensvärds västra flygel. Byggnaden färdigställdes år 1786. Under årens lopp har lokalen fungerat som bland annat smedja, bageri, fönsterverkstad och lager.

Restaureringen av byggnaden inleddes med början från första våningen år 1992.

I den södra gaveln, som tidigare var Sveaborgs segelsällskaps förråd för jollar, restaurerades Smedjesalen och Tunnbindarrummet till konferenslokaler år 2002.