Övriga tjänster

Logi

Att övernatta på Sveaborg är en fin upplevelse. Det går att inkvartera sig året om på fästningens Hostel Suomenlinna eller Villa Silo.

Konceptet hemester lockar dig att semestra i den egna hemstaden eller hemregionen. Hemester är ett tryggt och spännande sätt att njuta av vardagen och släppa loss i de egna hemtrakterna. Ta vara på chansen och bekanta dig med din hemstads erbjudanden på ett helt annorlunda sätt!

Inkvartering

På fästningen kan du övernatta antingen på Hostel Suomenlinna eller på Villa Silo. Båda är unika ställen att tillbringa natten i Helsingfors skärgård och omgiven av ett Unesco världsarv. Miljön ute i skärgårdsnaturens sköte bjuder på en både lugn och historisk omgivning!

På det gemytliga Hostel Suomenlinna är det möjligt att inkvartera sig på mindre privatrum eller i större sovsalar. Du kan boka inkvartering via Hostel Suomenlinnas webbsidor.

Inredningen på Villa Silo utstrålar Sveaborgs historia med inslag av skärgårdsstil. Den välutrustade lägenheten utrymmer maximalt fyra övernattningsgäster. Boka Villa Silo via Airbnb.

Aktiviteter för var och en

Museer och utställningar

Bland de sex museer som finns på Sveaborg har Krigsmuseet och Sveaborgsmuseet öppet året om. De övriga museerna har varierande öppettider. Här kan du läsa mer om museerna.

Friluftsliv och sevärdheter

Promenera och njut av den uppfriskande havsluften och skärgårdsnaturen. Under stjärnklara kvällar öppnar sig en strålande stjärnhimmel för besökaren. På Gustavssvärd lyser stjärnorna särskilt klara. Du kommer väl ihåg att röra dig försiktigt på den mörka fästningen!

Längs Blå rutten hittar du de viktigaste sevärdheterna på Sveaborg: Sveaborgs kyrka, torrdockan, Stora Borggården, Gustavssvärd och Kungsporten. Rutten är ca. 1,5 km lång. Här kan läsa mer om Blå rutten.

Guidade turer och evenemang

Samfundet Ehrensvärd ordnar guidade rundvandringar på beställning. Även allmänna guidningar ordnas allt emellanåt. Under hösten 2020 ordnar Astronomiska föreningen Ursa bjuder på rundvandringar runt fästningen där du kan uppleva stjärnhimlen ovanför Sveaborg. Kulturutbudet under hösten innehåller även olika mat- och kulturevenemang. Under varje evenemang tar vi naturligtvis besökarnas säkerhet i beaktande.

Mer information om guidningar och evenemang hittar du i vår evenemangskalender här.

Smakupplevelser

Sveaborg har även på ett brett utbud av restauranger och kaféer samt en alldeles egen bar, Linna Bar. Det lönar sig att reservera bord inför middagen på förhand. Det går att äta middag året om på Adlerfelt, Bastion Bistro eller Restaurang Sveaborgs Bryggeri. Här kan du bekanta dig med fästningens restauranger och kaféer.

Trafikförbindelser

Det är lätt att komma till Sveaborg! Helsingfors maritima stadsdel befinner sig endast på 15 minuters avstånd med färja från centrum. Under resan har du en ypperlig chans att beundra Helsingfors från havet och njuta av landskapet. Under vinterkylan är det spännande att hålla sinnen öppna för isflak som skramlar mot färjan!

HRT:s färja trafikerar året om från Salutorget till Sveaborgs huvudbrygga och du kan stiga ombord med HRT:s biljetter. Villa Silo och Hostel Suomenlinna är belägna på ett par minuters avstånd från huvudbryggan. Vardagar kommer du över också med HRT:s servicefärja från Skatudden. Mer information om färjan och tidtabeller hittar du här.

JT-Lines vattenbussar trafikerar till Sveaborg ända till slutet av oktober. Vattenbussarna avgår från Salutorget och anländer till Sveaborg i Artilleriviken och vid Kungsporten. Du kan kolla tilläggsuppgifter om avgångskajer, biljettpriser och tidtabeller på JT-Lines webbsidor.

Välkommen på minnesvärd hemester till Sveaborg!

Hostel Suomenlinna är ett unikt inkvarteringsalternativ i Helsingfors skärgård i Unescos världsarv Sveaborg. Denna pärla i skärgårdsnaturens sköte bjuder på en lugn och historisk omgivning.

Hostellet betjänar olika grupper, lägerskolor samt individuella resenärer. Det går även att boka hostellets inkvarteringsutrymmen och möteslokal eller t.o.m. hela huset för egen tillställning.

Inkvartering är möjlig på hostellets mindre privatrum eller i sovsalar för större grupper. Verksamheten på Hostel Suomenlinna drivs av Lägerskolföreningen i Finland.

Ta kontakt och boka

Villa Silo befinner sig i det ryska handelskvarteret i ett förtjusande trähus från år 1880. Flera Sveaborgsbesökare kommer ihåg huset för de matbutiker som varit verksamma i byggnaden. Samma hus inrymmer även företagarfamiljens kafé, Cafe Silo.

Inredningen på Villa Silo utstrålar Sveaborgs historia med inslag av skärgårdsstil. Lägenheten är väl utrustad och sammanlagt kan högst fyra vuxna inkvartera sig i den. Villan har en dubbelsäng, en utfällbar bäddsoffa i vardagsrummet, kök samt badrum.

Villa Silo är ett utmärkt val för dig som är intresserad av det havsliga Helsingfors, Unescos världsarv, historia, kultur, natur, det lokala livet, platsen, ljuset, fridsamheten och en unik upplevelse!

Ta kontakt och boka