Kävijälle

Opaskierrokset ja ryhmät

Opas­kierrokset

Opastetulla kävely­kierroksella kuljetaan historiallisilla paikoilla pääosin Susisaaren ja Kustaanmiekan alueella ja kuullaan linnoituksen kiehtovasta menneisyydestä. Kierroksella tutustutaan muun muassa Suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpiin kuuluneeseen kuivatelakkaan.

Uutta! Suomenlinnan mobiiliopastukset! Tutustu linnoitukseen omatoimisesti älypuhelimeen ladattavan sovelluksen mobiiliopastuksen kautta milloin vain.

Lue Suomenlinnan päänähtävyyksistä.

Näistä linkeistä pääsee lukemaan lisätiedot opastuksista.

Opastaminen Suomenlinnassa on luvanvaraista. Auktorisoituja oppaita ovat vain Ehrensvärd-seuran oppaat. Siirry linkistä Ehrensvärd-seuran sivuille. Opastustiedustelut Ehrensvärd-seurasta: guidebooking@suomenlinnatours.com, puh. 09-6899 9850.

Ryhmävierailut

Meri­linnoituksessa vierailee vuosittain satoja ryhmiä opinto­retkeläisistä juhlavieraisin ja yritysryhmiin. Suomenlinna onkin ihanteellinen kohde pienelle irtiotolle kaupungin hälinästä. Lautta tai vesibussi vie vain 15 minuutissa aivan toiseen maailmaan.

Kokous- ja virkistys­päivän tai juhlan järjestäminen onnistuu linnoituksessa ympäri vuoden. Paikalliset palvelun­tarjoajat tarjoavat erilaisia valmiita paketteja tai räätälöivät tilaisuudet toiveiden mukaan. Avaa linkistä tiedot paikallisista palveluntarjoajista.

Olemme koonneet vinkkejä erilaisille ryhmille. Lue vinkit alla olevista linkeistä.

Ehrensvärd-museon käytävä, jossa näkyy 1700-luvun interiööriä

Ehrensvärd-seura tekee tunnetuksi Suomenlinnan historiaa

Ehrensvärd-seura on linnoituksen vanhimpia toimijoita, joka järjestää opastuksia, pitää kahviloita ja vastaa kahdesta museosta.