Opaskierrokset ja ryhmät

Opaskierrokset

Opastetulla kävelykierroksella kuljetaan historiallisilla paikoilla Susisaaren ja Kustaanmiekan alueella ja kuullaan linnoituksen värikkäistä vaiheista. Kierroksella tutustutaan mm. Suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpiin kuuluneeseen kuivatelakkaan. Lue Suomenlinnan päänähtävyyksistä.

Kierrokset alkavat Suomenlinna-museolta ja kestävät noin tunnin. Liput kierrokselle voit ostaa paikan päällä Suomenlinna-museosta tai jo etukäteen netissä. Siirry nettikauppaan tästä linkistä. Kierroksen hinta on aikuisilta 11 € ja lapsilta 4 €. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy.

Kesäkuukausina (1.6.–31.8.) opastettuja kierroksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Talvikaudella kierroksia pidetään ainoastaan viikonloppuisin, ja tällöin kielenä on englanti. Lisäksi venäjänkielisiä opastuksia järjestetään vuodenvaihteessa ja 21.4.-27.5. lauantaisin ja sunnuntaisin.

Etukäteistilauksesta opastuksia ja teemakierroksia on tarjolla yli 15 kielellä ympäri vuoden. 1700-luvun tunnelmiin voi kesäkaudella hypätä lasten seikkailukierroksella tai tykkisluuppi Dianan kyydissä.

Opastaminen Suomenlinnassa on luvanvaraista. Auktorisoituja oppaita ovat vain Ehrensvärd-seuran oppaat. Siirry linkistä Ehrensvärd-seuran sivuille. Opastustiedustelut Ehrensvärd-seurasta: guidebooking@suomenlinnatours.com, puh. 09 684 1850.

Lue linkeistä lisätiedot opastuksista.

Ryhmävierailut

Merilinnoituksessa vierailee vuosittain satoja ryhmiä opintoretkeläisistä juhlavieraisin ja yritysryhmiin. Suomenlinna onkin ihanteellinen kohde pienelle irtiotolle kaupungin hälinästä. Lautta tai vesibussi vie vain 15 minuutissa aivan toiseen maailmaan.

Kokous- ja virkistyspäivän tai juhlan järjestäminen onnistuu linnoituksessa ympäri vuoden. Paikalliset palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia valmiita paketteja tai räätälöivät tilaisuudet toiveiden mukaan. Avaa linkistä tiedot paikallisista palveluntarjoajista.

Olemme koonneet vinkkejä erilaisille ryhmille. Lue vinkit alla olevista linkeistä.