Opaskierrokset ja ryhmät

Opaskierrokset

Opastetulla kävelykierroksella kuljetaan historiallisilla paikoilla Susisaaren ja Kustaanmiekan alueella ja kuullaan linnoituksen värikkäistä vaiheista. Kierroksella tutustutaan mm. Suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpiin kuuluneeseen kuivatelakkaan.

Kierrokset alkavat Suomenlinnakeskukselta ja kestävät noin tunnin. Liput kierrokselle voit ostaa paikan päällä Suomenlinnakeskuksesta tai jo etukäteen netissä. Siirry nettikauppaan. Kierroksen hinta on aikuisilta 11 € ja lapsilta 4 €. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy.

Kesäkuukausina (1.6.–31.8.) opastettuja kierroksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Talvikaudella kierroksia pidetään ainoastaan viikonloppuisin, ja tällöin kielenä on englanti. Lisäksi venäjänkielisiä opastuksia järjestetään vuodenvaihteessa ja 21.4.-27.5. lauantaisin ja sunnuntaisin.

Etukäteistilauksesta opastuksia ja teemakierroksia on tarjolla yli 15 kielellä ympäri vuoden.

1700-luvun tunnelmiin voi kesäkaudella hypätä lasten seikkailukierroksella tai tykkisluuppi Dianan kyydissä.

Opastaminen Suomenlinnassa on luvanvaraista. Auktorisoituja oppaita ovat vain Ehrensvärd-seuran oppaat.

Opastustiedustelut Ehrensvärd-seurasta: guidebooking@suomenlinnatours.com, puh. 09 684 1850.

Ryhmävierailut

Merilinnoituksessa vierailee vuosittain satoja ryhmiä opintoretkeläisistä juhlavieraisin ja yritysryhmiin. Suomenlinna onkin ihanteellinen kohde pienelle irtiotolle kaupungin hälinästä. Lautta tai vesibussi vie vain 15 minuutissa aivan toiseen maailmaan.

Kokous- ja virkistyspäivän tai juhlan järjestäminen onnistuu linnoituksessa ympäri vuoden. Paikalliset palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia valmiita paketteja tai räätälöivät tilaisuudet toiveiden mukaan.

Olemme koonneet vinkkejä erilaisille ryhmille, kuten opettajan johdolla saapuville koululaisryhmille tai kokousta tai virkistyspäivää Suomenlinnassa suunnitteleville työporukoille.