Opaskierrokset ja ryhmät

Lasten seikkailukierros

Lasten seikkalukierroksen mainosjuliste.

Kuningas Kustaa III:n aarre

Kuningas Kustaa III on saapunut Tukholmasta valtakuntansa itäiseen osaan hoitamaan Viaporin merilinnoitukseen asioita. Linnoituksessa nukutun yön aikana on kuitenkin tapahtunut jotain hirvittävää. Hänen majesteettinsa aarrearkku kallisarvoisine sisältöineen on ryöstetty. Kuningas on suunniltaan ja hämmennystä vain lisää upseerikerholta löytynyt ilkeämielinen uhkauskirje. Hänen kuninkaallinen korkeutensa on rauhaa ja taiteita rakastava omaperäinen ylimys, jonka saavutuksia koko kansa ihailee.

Kuka siis voisi hautoa kuningasta vastaan petollisia suunnitelmia ja minkä ihmeen takia? Kiperän arvoituksen ratkaisemiseksi tarvitaan nyt apua. Mittaamattoman arvokas aarre on löydettävä!

Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon! Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastioneiden uumeniin.

Kuningas Kustaa III:n aarre on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Tilaus­kierrokset ryhmille

  • Tilauskierroksia ryhmille järjestään ajalla 9.5.-30.9.2022
  • Hinta: Koululaisryhmä 500 €, lapsiryhmä 600 €, aikuisryhmä 800 €
  • Ryhmäkoko on enintään 50 henkilöä

Yleisö­kierrokset

Kierroksia järjestetään suomeksi

  • 11.6.-30.6.2022 (ei juhannuksena 23.- 25.6.):  ti, ke, to & la klo 12
  • 1.7.-6.8.2022 ti, ke, to ja la kello 12 & 15

Kierroksia järjestetään ruotsiksi

  •  11.6.-6.8.2022 (ei juhannuksena 23.-25.6.) perjantaisin kello 12 ruotsiksi

Liput ja hinnat

Lähtö­paikka ja kierroksen kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla tai vesibussilla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.

Huomioitavaa

  • Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella. Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille.
  • Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Tiedustelut ja tilaus­kierrosten varaukset