Lasten seikkailukierros

Viapori ja salaisuuksien avain seikkailukierroksen mainosjuliste, jossa näkyy kierroksen hahmoja piirrettyinä.

Viapori ja salaisuuksien avain

Kuningas Kustaa III on saapunut vierailulle kesäiseen Viaporiin. On aurinkoinen päivä ja mereltä puhaltelee leuto tuuli. Linnoituksen rakennustyöt ovat jo edenneet jo pitkälle, oikein mainiota, kuningas pohtii. Mutta miksi hovineiti Sofia on huolestuneen näköinen? Syy huoleen selviää pian. On aihetta epäillä, että joku kelvoton yrittää estää linnoituksen valmistumisen ja linnoituksen avainkin on kadonnut salaperäisesti! Mitä ihmettä tapahtuu ja missä on avain? Asioihin pitää saada selvyys ja avain on löydettävä, joten kuningas Kustaa III kutsuu koolle apujoukkoja ratkomaan viheliäistä pulmaa.

Tule kuninkaan avuksi selvittämään avaimen arvoitusta! Matka kulkee Viaporin linnoituksen kivisille muureille, vehreisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Seikkailu voi alkaa!

Viapori ja salaisuuksien avain on historialliseen taustatietoon perustuva seikkailukierros, joka vie lapset (6–13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle valistusajan Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä aikojen takaa. Esitys kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta ja 1700-luvusta. Tänän vuonna vietetään Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjuhlavuotta.

Yleisökierrokset kesällä 2018

Kesän esitykset ajalla 8.6.–4.8.2018 (Ei 21.–23.6.2018).

  • Suomenkieliset kierrokset: tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.00 ja 15.00 sekä perjantaisin kello 15.00
  • Ruotsinkieliset kierrokset: perjantaisin kello 12:00.

Ennakkoliput

Esityspäivän liput

  • Ehrensvärd-seuralta numerosta 045 324 0010

Kierroksen lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suoraan lähtöpaikalle pääsee Kolera-altaalta JT-Linen vesibussilla. Suomenlinnaan pääsee myös HSL:n lautalla päälaituriin, josta on noin 10 minuutin kävelymatka Tykistölahden kioskille. Venematka ei kuulu kierroksen lipun hintaan. Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.

Huomioitavaa

Esityksessä kuljetaan linnoituksen maastossa. Kierroksen reitti ei sovellu lastenrattaille. Varustautuminen: oma taskulamppu ja hyvät jalkineet. Kierroksella ei ole säävarausta. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa.

Tilauskierrokset

Oman ryhmäkierroksen (korkeintaan 50 henkilö / ryhmä) voi tilata ajalle 7.5.–15.9.2018
Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 560 € / muu lapsiryhmä, 700 € / aikuisryhmä.

Tilauskierroksen voi varata Ehrensvärd-seuralta puhelimitse tai sähköpostitse. Tilauskierroksen voi varata myös tilauslomakkeen kautta Ehrensvärd-seuran sivuilla.

Lisätietoja