Opaskierrokset ja ryhmät

Lasten seikkailukierros

Lasten seikkalukierroksen mainosjuliste.

Kuningas Kustaa III:n aarre

Kuningas Kustaa III on saapunut Tukholmasta valtakuntansa itäiseen osaan hoitamaan Viaporin merilinnoitukseen asioita. Linnoituksessa nukutun yön aikana on kuitenkin tapahtunut jotain hirvittävää. Hänen majesteettinsa aarrearkku kallisarvoisine sisältöineen on ryöstetty. Kuningas on suunniltaan ja hämmennystä vain lisää upseerikerholta löytynyt ilkeämielinen uhkauskirje. Hänen kuninkaallinen korkeutensa on rauhaa ja taiteita rakastava omaperäinen ylimys, jonka saavutuksia koko kansa ihailee.

Kuka siis voisi hautoa kuningasta vastaan petollisia suunnitelmia ja minkä ihmeen takia? Kiperän arvoituksen ratkaisemiseksi tarvitaan nyt apua. Mittaamattoman arvokas aarre on löydettävä!

Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon! Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastioneiden uumeniin.

Kuningas Kustaa III:n aarre on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Yleisö­kierrokset

  • 12.-30.6.2021 ti-to ja la suomeksi kello 12 (ei juhannuksena 24.-26.6.)
  • 1.7.-7.8.2021 ti-to ja la suomeksi kello 12 & 15

Tilaus­kierrokset ryhmille

  • Kierroksia järjestään ajalla 12.6.-30.9.2021
  • Hinta: Koululaisryhmä 500€, lapsiryhmä 600€, aikuisryhmä 800€
  • Ryhmäkoko on enintään 50 henkilöä

Liput ja hinnat

  • Lapset (alle 16v.) 13 €, aikuiset 15 €
  • Siirry ostamaan liput ennakkoon verkkokaupasta
  • Lippuja voi ostaa myös Ticketmasterista (alkaen 15.4): www.ticketmaster.fi, 0600 10 800 (1,98 € / min+pvm). Liput käsittelykuluineen: Lapset (alle 16v.) alkaen 14,50 €, aikuiset alkaen 17,50 €

Lähtö­paikka ja kierroksen kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.

Huomioitavaa

  • Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella. Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille.
  • Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Tiedustelut ja tilaus­kierrosten varaukset