Opaskierrokset ja ryhmät

Yritysryhmille

Suomenlinna tarjoaa mahdollisuuden järjestää oman yrityksen henkilökunnalle kokouspäivän, iltajuhlan tai virkistyspäivän. Suomenlinna on hyvä lisä yritysvieraiden vapaa-ajan ohjelmaan.

Suomenlinna osana Helsinki-ohjelmaa

Merilinnoitus on suosittu vierailukohde niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin yritysvieraille. Ei ole parempaa paikka tutustua kaupungin ja koko Suomen historiaan kuin Suomenlinna, joka on toiminut kolmen valtion – Ruotsin, Venäjän ja Suomen – historian käänteiden näyttämönä. Tutustuminen Suomenlinnaan osana vapaa-ajan ohjelmaa tai yhdistettynä työlounaaseen antaa mahdollisuuden myös Helsingin merellisyyden kokemiseen.

Ehrensvärd-seura räätälöi paketteja, jotka voivat sisältää esimerkiksi vesibussimatkat, kävelykierroksen oppaan johdolla ja lounaan tai illallisen suomenlinnalaisessa ravintolassa. Opastettuja tilauskierroksia järjestetään ympäri vuoden 15 kielellä. Mikäli aika ei riitä opastukseen, kannattaa vierailuun yhdistää Suomenlinna-museossa usealla kielellä esitettävä lyhytelokuva, joka kertoo linnoituksen historian tiiviisti 25 minuutissa. Lue lisää Ehrensväd-seuran verkkosivuilta.

Lounas tai illallinen suomenlinnalaisessa ravintolassa

Merellisyys ja linnoituksen historia luovat idylliset puitteet ruokailulle. Suomenlinnasta löytyy lounas- ja illallispaikkoja jokaiseen tilanteeseen, pienistä ja tunnelmallisista kahviloista gourmet-tason ravintoloihin. Linnoituksessa sijaitsee myös yksi kaupungin vanhimmista saariravintoloista, ravintola Walhalla, joka avattiin vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten. Lue lisää Walhallasta täältä. Vesibussi liikennöi kesäisin suoraan Kuninkaanportin laituriin, josta lyhyt matka ravintolaan kulkee linnoituksen tunnusmerkin, Kuninkaanportin, läpi. Lue lisää Kuninkaanportista.

Kokous tai juhla Suomenlinnassa

Vain 15 minuutin päässä Helsingin keskustasta löytyvät kaupungin ainutlaatuisimmat kokoustilat. Merilinnoituksen historialliset puitteet soveltuvat kokouksiin, seminaareihin tai luentoihin ympäri vuoden. Suomenlinnan hoitokunta vuokraa yhdeksää tilaa, jotka soveltuvat kooltaan 12-240 henkilön tilaisuuksiin. Kokouspäivään kannattaa yhdistää opastettu kävelykierros tai Suomenlinna-museon lyhytelokuva, jotta paikan historia herää eloon.

Linnoituksen 1700- ja 1800-luvun rakennuksiin on kunnostettu myös juhlatiloja, joissa järjestetään paljon yritysjuhlia.

Suomenlinnan hoitokunnan tilat vuokrataan sellaisenaan ilman palveluja, mutta tilaajan käytössä ovat linnoituksessa toimivien ravintoloiden, pitopalveluiden ja ohjelmaa sekä kokouspaketteja järjestävän Ehrensvärd-seuran palvelut. Lue lisää vuokrattavista kokous- ja juhlatiloista.