Muut palvelut

Majoitus

Yöpyminen Suomenlinnassa on hieno elämys. Linnoituksessa voi majoittua ympäri vuoden viihtyisässä Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Uusin majoitusvaihtoehto on rantamökki, jossa voi majoittua pitkälle syksyyn.

Staycation tarkoittaa lähilomailua omassa kotikaupungissa tai oman kodin lähiseuduilla. Staycation on turvallinen ja jännittävä vaihtoehto arjen irtiotolle. Tartu tilaisuuteen ja tutustu kotikaupunkiisi uudella tavalla!

Majoitusvaihtoehdot

Linnoituksessa voi yöpyä Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Molemmat ovat ainutlaatuisia yöpymispaikkoja Helsingin saaristossa Unescon maailmanperintökohteessa. Ympäristö saaristoluonnon helmassa on rauhallinen ja historiallinen.

Viihtyisässä Hostel Suomenlinnasta majoittuminen on mahdollista pienemmissä yksityishuoneissa tai isommissa ryhmämajoitushuoneissa. Varaa majoitus Hostel Suomenlinnan sivujen kautta.

Villa Silon sisustus henkii Suomenlinnan historiaa saaristolaistyylillä maustettuna. Hyvin varustetussa huoneistossa mahtuu yöpymään enintään neljä aikuista. Varaa Villa Silo Airbnb:n kautta.

Tekemistä moneen makuun

Museot ja näyttelyt

Suomenlinnan kuudesta museosta Sotamuseo ja Suomenlinna-museo ovat avoinna vuoden ympäri. Muut museot ovat avoinna vaihtelevasti. Siirry lukemaan lisää museoista.

Ulkoilu ja nähtävyydet

Ulkoile, nauti raikkaasta meri-ilmasta ja saaristoluonnosta. Suomenlinnassa on upea tähtitaivas kirkkaina iltoina. Kustaanmiekalla tähdet näkyvät erityisen hyvin. Liikuthan varovasti pimeässä linnoituksessa!

Suomenlinnan Sinisen reitin varrelta löytyvät kaikki linnoituksen tärkeimmät nähtävyydet: Suomenlinnan kirkko, kuivatelakka, Suuri linnanpiha, Kustaanmiekka ja Kuninkaanportti. Reitin pituus on noin 1,5 kilometriä yhteen suuntaan. Siirry lukemaan lisää Sinisestä reitistä.

Opastukset ja tapahtumat

Ehrensvärd-seura järjestää ryhmille tilauksesta opastettuja kierroksia. Myös yleisökierroksia järjestetään silloin tällöin. Opastusten ja tapahtumien lisätiedot löytyvät aukiolo- ja tapahtumakalenterista. Siirry kalenteriin.

Herkuttelu

Suomenlinnassa on useita ravintoloita ja kahviloita ja myös ikioma baari, Linna Bar. Ravintoloista kannattaa varata pöytä ennakkoon illallisaikaan. Illallistaa Suomenlinnassa voi vuoden ympäri Adlerfeltissa, Bastion Bistrossa tai Ravintola Suomenlinnan Panimossa. Siirry tutustumaan tarkemmin linnoituksen ravintoloihin ja kahviloihin.

Saapuminen

Suomenlinnaan on helppo tulla! Helsingin merellisin kaupunginosa sijaitsee vain 15 minuutin merimatkan päässä keskustasta. Matkan aikana on hyvä tilaisuus ihailla Helsinkiä mereltä ja nauttia maisemista. Talvipakkasilla lauttamatkan aikana voi ihmetellä lautan kylkiin kolisevia jäitä.

HSL:n lautta liikennöi Kauppatorilta Suomenlinnan päälaituriin. Lautta kulkee vuoden ympäri ja kyytiin pääsee HSL:n julkisen liikenteen lipuilla. Villa Silo ja Hostel Suomenlinna sijaitsevat vain muutaman minuutin päässä päälaiturista. Arkisin linnoitukseen pääsee myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta. Katso lisätiedot ja aikataulut HSL:n lautoista täältä.

JT-Linen vesibussi liikennöi linnoitukseen touko-lokakuussa. Vesibussit liikennöivät Kauppatorilta Suomenlinnaan Tykistölahdelle ja Kuninkaanportille. Katso lisätiedot lähtölaitureista, lippujen hinnoista ja aikatauluista JT-Linen verkkosivuilta.

Tervetuloa ikimuistoiselle lähilomalle Suomenlinnaan!

Hostel Suomenlinna on ainutlaatuinen majoitusvaihtoehto Helsingin saaristossa Unescon maailmanperintökohteessa. Ympäristö saaristoluonnon helmassa on rauhallinen ja historiallinen.

Hostelli palvelee erilaisia ryhmiä, leirikouluja sekä yksittäisiä kävijöitä. Hostellin majoitustilat ja kokoussalin tai vaikka koko talon voi varata omaa tilaisuutta varten.

Majoittuminen on mahdollista pienemmissä yksityishuoneissa tai isommissa ryhmämajoitushuoneissa. Hostel Suomenlinnan toiminnasta vastaa Suomen leirikouluyhdistys.

Siirry lukemaan artikkeli Hostel Suomenlinnasta.

Ota yhteyttä ja varaa

Villa Silo sijaitsee Suomenlinnan venäläisessä kauppiaskorttelissa hurmaavassa puutalossa, joka on rakennettu vuonna 1880. Monet Suomenlinnan kävijät muistavat talon siinä toimineista ruokakaupoista. Samassa talossa on myös yrittäjäperheen kahvila, Cafe Silo.

Villa Silon sisustus henkii Suomenlinnan historiaa saaristolaistyylillä maustettuna. Huoneisto on hyvin varustettu ja siellä mahtuu yöpymään enintään neljä aikuista. Villassa on parisänky, olohuoneessa levitettävä vuodesohva, keittiö sekä kylpyhuone.

Villa Silo on erinomainen valinta merellisestä Helsingistä, UNESCOn maailmanperintökohteista, historiasta, kulttuurista, luonnosta, paikallisesta elämänmenosta, tilasta, valosta, rauhasta ja ainutlaatuisesta elämyksestä kiinnostuneille!

Ota yhteyttä ja varaa

Viehättävä punainen mökki sijaitsee Susisaarella vanhojen puutalojen alueella, lähellä Kustaanmiekkaa, Piperin puistoa ja monia muita Suomenlinnan nähtävyyksiä. Mökin kanssa samassa pihapiirissä on myös asuinrakennus, mutta mökillä on oma yksityinen pihansa.

Kahdelle majoittujalle soveltuvassa mökissä on täysin varustettu keittiö, kylpyhuone ja yhdistetty olo- ja makuuhuone parivuoteella. Mökissä on myös oma puulämmitteinen sauna, jota lämmitetään vieraille sopimuksen mukaan. Mökkiin voi tulla majoittumaan myös lemmikin kanssa.

Sijainniltaan rauhallisempi punainen mökki on sisustettu lämminhenkisesti. Sen ikkunoista avautuu maisemat merelle ja Suomenlinnan maailmanperintökohteen upeisiin maisemiin.

Ota yhteyttä ja varaa