Muut palvelut

Ostoksia

Suomenlinnasta voi hankkia matkamuistoja sekä paikallisten taidekäsityö­läisten valmistamia tuotteita. Kesäkaudella matkamuistoja myydään useassa pisteessä, ja talvikaudella kävijöitä palvelevat Suomenlinnakeskuksen kauppa.

Suomenlinnakeskuksen kauppa

Ympäri vuoden avoinna olevassa Suomenlinnakeskuksen kaupassa myydään laajaa valikoimaa matkamuistoja ja lahjatavaroita. Kaupan yhteydessä sijaitsee kahvila, ja samassa rakennuksessa toimii Suomenlinna-museo.

Saavutettavuus: Suomenlinnakeskus sijoittuu pyörätuolireitin varrelle. Keskuksen suunnittelussa on huomioitu liikkumisen esteettömyys, ja siellä on esteetön wc.

Viaporin taidekäsityöläisten kauppa B 34

Susisaarella sijaitseva kauppa on avoinna kesäkaudella. Sitä ylläpitää Viaporin taidekäsityöläiset ry. Kesäkaupan valikoimiin kuuluu linnoituksessa valmistettuja korkealaatuisia taidekäsitöitä: tekstiilejä, keramiikkaa, hopeaa ja lasia.

Aukiolot: Tarkista aukiolot käsityöläisten Facebook-sivuilta.

Saavutettavuus: Sisäänkäynnillä on luiska, jota pitkin pääsee sisälle. Kaupan sisällä on kuitenkin kaksi kynnystä, joten avustajaa tarvitaan.

Museokauppa

Ehrensvärd-seuran ylläpitämä Museokauppa Susisaarella myy perinteisiä matkamuistoesineitä sekä Suomenlinna-aiheisia tekstiilejä ja käyttötavaroita. Kauppa on avoinna toukokuusta syyskuuhun.

Saavutettavuus: Sisäänkäynnillä on luiska, jota pitkin pääsee sisälle. Kaupan sisällä on kuitenkin kaksi kynnystä, joten avustajaa tarvitaan.

Lelumuseon puoti

Lelumuseon yhteydessä on kahvilan lisäksi pikku puoti, jossa myydään aitoja Steiff- ja Herman-nalleja sekä Käthe Kruse -nukkeja. Myynnissä on myös mm. postikortteja, leluja ja paperinukkeja. Tuotteita voi tilata myös Lelumuseon verkkokaupan kautta.

Saavutettavuus: Sisäänkäynnillä on portaat. Käytettävissä on puinen luiska, joka nostetaan tarvittaessa paikalle. Sisään pääsee pyörätuolilla avustettuna.

Ruokakauppa

Linnoituksen asukkaita ja kävijöitä palvelee ympäri vuoden ruokakauppa, josta voi ostaa niin päivittäiset ruokatarvikkeet kuin eväät tutustumiskäynnille. Kauppa sijaitsee lähellä päälaituria, Pikku Mustasaarelle johtavan sillan kupeessa.

Saavutettavuus: Sisäänkäynnillä on luiska.

Huom: Suomenlinnan K-Market uudistetaan ja kauppa on kiinni remontin ajan 7.4.-24.4.2019. Tänä aikana Suomenlinnassa ei voi tehdä päivittäistavaraostoksia.

Tykistölahden kesäkioski

Lähellä Suomenlinnakeskusta sijaitsevasta kioskista voi ostaa jäätelöä ja virvokkeita sekä pieniä matkamuistoja. Kioski on avoinna vain kesäkaudella touko-syyskuussa.