Aktuellt

Coronasäkerhet

Välkommen till Sveaborg! I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats.

I den vackra sjöfästningen kan man njuta av tjänster, evenemang, kultur, historia och friluftsliv i ett havsnära landskap. Det finns tillräckligt med utrymme för friluftsliv. Närmare information om öppna tjänster varje dag syns i kalendern för öppettider. Öppna kalendern för öppettider. Även Sveaborgs digitala guide är en bra hjälp för besöket eftersom den vägleder till sevärdheterna och tjänsterna. Öppna den digitala guiden.

Anvisningar för ett tryggt besök

  • Vi rekommenderar att man använder ansiktsmask i inomhusutrymmen och i situationer där man inte kan undvika närkontakt.
  • Håll avstånd till andra grupper i mån av möjlighet.
  • Sköt om handhygien. I tjänsteproducenternas lokaler finns handsprit och möjlighet att tvätta händerna.
  • Kom endast om du är frisk!

Tack för att du följer instruktionerna. Låt oss tillsammans ta hand om säkerheten!

Att anlända till Sveaborg

Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man till fästningen med HRT:s servicefärja från Skatudden under vardagar. På alla färjor kan man resa ute, det finns handsprit tillgängligt och det påminns om säkerhetsavstånd. I kollektivtrafiken rekommenderas att man använder ansiktsmask. Läs mer om trafikförbindelserna.

Helsingfors stads Heatmap-tjänst visar i realtid situationen i rusningstrafiken i Helsingfors olika delar, sevärdheter och tjänster på en karta. Med hjälp av Heatmap kan man till exempel passa in besöket i Sveaborg vid en lugnare tidpunkt. Gå till Heatmap.

Coronapasset på Sveaborg

Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors, och det krävs inte ett coronapass för att komma dit. Tjänsteproducenterna på fästningen är självständiga företagare och en del av dem kräver coronapass av sina kunder.

Några frågor?

Vår turistinformation betjänar må-sö mellan 10-16: tfn 0295 338 410, info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger.

Alla aktuellt