Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Vapaa­ehtoistyö Suomenlinnassa

Talkoisiin oman ryhmän kanssa

Suomenlinnan hoitokunta tarjoaa yrityksille ja yhdistyksille vapaaehtoistyötä talkoiden merkeissä Unescon maailmanperintö­kohde Suomenlinnassa. Vapaaehtoistyötä tekemällä ryhmäsi voi osallistua yhteisen maailmanperinnön säilyttämiseen ja viettää mukavan merellisen päivän Suomenlinnassa.

Talkoiden työt

Talkoissa hoidetaan maailmanperintö­kohteen maisemaa. Talkootyöt määräytyvät vuodenajan töiden ja maisemanhoidon kulloisenkin tilanteen mukaisesti. Voimme tarjota vuoden aikana vapaaehtois­työtä vain rajatulle määrälle ryhmiä. Talkoissa voidaan esimerkiksi kerätä ja lajitella rantaroskia, poistaa maisemaan kuulumattomia haitta- tai vieraslajeja, haravoida niittojätettä, kerätä siemeniä tai istuttaa kasveja. Eniten talkootyötä on tarjolla keväisin ja syksyisin.

Talkoopäivän kulku

Suomenlinnan hoitokunta voi tarjota talkootöitä arkipäivisin n. klo 8-15 välillä. Talkootöitä tehdään yleensä noin 2-3 tunnin ajan. Tarjoamme ryhmälle työkohteen, ohjausta ja välineitä työhön ja työn lomassa tietoa maailmanperintö­kohteesta. Yhteistyö räätälöidään ryhmille ajankohdan ja tarjolla olevien töiden mukaan. Huomioimme ryhmien toiveet talkoopäivän suunnittelussa.

Ryhmä voi viettää koko päivän Suomenlinnassa. Linnoituksen ravintolat ja kahvilat sekä museot, galleriat ja muut käyntikohteet tarjoavat erinomaisia vaihtoehtoja koko päivän viettoon maailmanperintökohteessa.

Talkoohakemus

Tällä lomakkeella pyydetään talkootyöstä Suomenlinnassa kiinnostuneita ryhmiä kertomaan toiveistaan Suomenlinnan hoitokunnalle. Saatuamme yhteydenottonne, palaamme pian asiaan.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kuinka monta henkilöä talkoisiin alustavasti osallistuu.
Anna päivämäärävaihtoehtoja tai aikahaarukka mahdollisille talkoopäiville.
Järjestämme talkoita arkipäivisin n. klo 8-15 välillä. Talkoiden kesto on yleensä n. 2-3 tuntia.
Millaisia talkootöitä toivoisitte ohjelmaanne? Pyrimme huomioimaan toiveet työkohteiden valinnassa.
Ovatko kaikki osallistujat vakuutettuja talkoiden ajaksi?*
Edellytämme ryhmiltä omaa vakuutusta tapaturmien varalta talkoiden aikana ja välittömästi talkoisiin liittyvillä matkoilla.
Annathan numeron, josta tavoitamme sinut arkipäivisin n. klo 8-16 välillä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kiitos, että haluatte osallistua yhteisen maailmanperinnön säilyttämiseen.