Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Vapaa­ehtoistyö Suomenlinnassa

Vapaaehtoistyöhön oman ryhmän kanssa

Suomenlinnan hoitokunta tarjoaa yrityksille ja yhdistyksille mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön Unescon maailmanperintö­kohde Suomenlinnassa. Voimme tarjota vuoden aikana vapaaehtois­työtä vain rajatulle määrälle ryhmiä. Eniten työtä on tarjolla keväästä syksyyn.

Vapaaehtoistyötä tekemällä ryhmäsi voi osallistua yhteisen maailmanperinnön säilyttämiseen ja viettää mukavan merellisen päivän Suomenlinnassa. Vapaaehtoistyön yhdistää myös osaksi virkistyspäivää. Suomenlinnasta on vuokrattavissa tiloja ryhmille yhteisen päivän viettoon.

Suomenlinnan palveluita tila koko päiväksi, ja tilaa päivän keskelle virkistäväksi ulkoiluksi roskakävely hoitokunnan asiantuntijan kanssa. Ryhmä voi viettää koko päivän Suomenlinnassa. Linnoituksen ravintolat ja kahvilat sekä museot, galleriat ja muut käyntikohteet tarjoavat erinomaisia vaihtoehtoja koko päiväksi maailmanperintökohteessa.

Mitä vapaaehtoistyössä tehdään?

Vapaaehtoistyön tehtävissä hoidetaan maailmanperintö­kohteen maisemaa. Työt määräytyvät vuodenajan töiden ja maisemanhoidon kulloisenkin tilanteen mukaisesti. Vapaaehtoistyönä voidaan esimerkiksi kerätä ja lajitella rantaroskia, poistaa maisemaan kuulumattomia haitta- tai vieraslajeja ja haravoida niittojätettä tai syksyn lehtiä.

Vapaaehtoispäivän kulku

Suomenlinnan hoitokunta voi järjestää vapaaehtoistyön päiviä arkipäivisin n. klo 8-15 välillä. Töitä tehdään yleensä noin 2-3 tunnin ajan. Tarjoamme ryhmälle työkohteen, ohjausta ja välineitä työhön sekä tietoa maailmanperintö­kohteesta työn lomassa. Päivän sisältö määrittyy ajankohdan ja tarjolla olevien töiden mukaan. Pyrimme huomioimaan ryhmien toiveita päivän suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan.

Hakemus vapaaehtoistyöhön

Tällä lomakkeella pyydetään vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita ryhmiä kertomaan toiveistaan Suomenlinnan hoitokunnalle. Saatuamme yhteydenottonne, palaamme pian asiaan.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kuinka monta henkilöä alustavasti osallistuu.
Anna päivämäärävaihtoehtoja tai aikahaarukka mahdollisille päiville.
Järjestämme vapaaehtoistyötä arkipäivisin klo 8 - 15 välillä. Vapaaehtoistyön kesto ryhmällä on yleensä n. 2 - 3 tuntia.
Millaisia töitä toivoisitte ohjelmaanne? Pyrimme huomioimaan toiveet työkohteiden valinnassa.
Ovatko kaikki osallistujat vakuutettuja vapaaehtoistyöhön osallistumisen ajaksi?*
Edellytämme ryhmiltä omaa vakuutusta tapaturmien varalta vapaaehtoistyön aikana ja välittömästi vapaaehtoistyöhön liittyvillä matkoilla.
Annathan numeron, josta tavoitamme sinut arkipäivisin n. klo 8-16 välillä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kiitos, että haluatte osallistua yhteisen maailmanperinnön säilyttämiseen!