Museot

Ehrensvärd-museo

Linnanpihalla, linnoituksen komendanttien virka-asuntona toimineessa talossa sijaitseva Ehrensvärd-museo esittelee linnoituksen ruotsalaisen kauden historiaa. Talon ensimmäinen isäntä oli linnoituksen perustaja Augustin Ehrensvärd.

Sisäkuva Ehrensvärd-museosta, jossa näkyy vanha koristeellinen takka ja pari tuolia. Museon kokoelmissa on muun muassa muotokuvia, pienoismalleja, aseita, kustavilaisia huonekaluja sekä Suomenlinnaa esittäviä öljymaalauksia 1760-luvulta.

Museo on avoinna kesäkaudella päivittäin. Keväällä ja syksyllä museo on auki viikonloppuisin. Aukioloajat voi tarkistaa kalenterista.

Pääsymaksu

Sisäänpääsymaksu, euroa: 5/2 (aikuiset, lapset). Ehrensvärd-museossa käy myös museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Suomenlinna-museoon. Ilmoitathan museota pyörittävälle Ehrensvärd-seuralle ennakkoon ryhmän saapumisesta. Siirry Ehrensvärd-seuran sivuille tästä.

Saavutettavuus

Museo sijaitsee Komendantintalon toisessa kerroksessa pitkän portaikon yläpäässä. Museoon ei ole esteetöntä kulkuyhteyttä. Voit tutustua Ehrensvärd-museoon virtuaalisesti 360-esittelyssä. Esitys avautuu uuteen välilehteen.

Lue lisää Ehrensvärd-museosta Ehrensvärd-seuran verkkosivuilta.