Museot

Ehrensvärd-museo

Linnanpihalla, linnoituksen komendanttien virka-asuntona toimineessa talossa sijaitseva Ehrensvärd-museo esittelee linnoituksen ruotsalaisen kauden historiaa. Talon ensimmäinen isäntä oli linnoituksen perustaja Augustin Ehrensvärd.

Sisäkuva Ehrensvärd-museosta, jossa näkyy vanha koristeellinen takka ja pari tuolia. Museon kokoelmissa on muun muassa muotokuvia, pienoismalleja, aseita, kustavilaisia huonekaluja sekä Suomenlinnaa esittäviä öljymaalauksia 1760-luvulta.

Museo on avoinna kesäkaudella päivittäin. Keväällä ja syksyllä museo on auki viikonloppuisin. Aukioloajat voi tarkistaa kalenterista.

Pääsyliput

Liput voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan. Ehrensvärd-museossa käy myös museokortti. Siirry Museokortin sivuille. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Suomenlinna-museoon. Ilmoitathan museota pyörittävälle Ehrensvärd-seuralle ennakkoon ryhmän saapumisesta. Siirry Ehrensvärd-seuran sivuille tästä.

10 kysymystä museosta

Museot ovat koonneet museokierrosta varten 10 kysymyksen listan, jonka avulla museo tulee tutuksi. Kysymykset voi tulostaa mukaan ennen vierailua. Tiedosto avautuu uuteen välilehteen. 10 kysymystä Ehrensvärd-museosta (pdf).

Saavutettavuus

Museo sijaitsee Komendantintalon toisessa kerroksessa pitkän portaikon yläpäässä. Museoon ei ole esteetöntä kulkuyhteyttä. Voit tutustua Ehrensvärd-museoon virtuaalisesti 360-esittelyssä. Esitys avautuu uuteen välilehteen.

Lue lisää Ehrensvärd-museosta Ehrensvärd-seuran verkkosivuilta.