Siirry suoraan sisältöön

KULKUYHTEYDET JA LIIKKUMINEN

Vierailu alkaa merimatkalla

Suomenlinnaan kuljetaan vesiteitse. Linnoitukseen pääsee lautalla ympäri vuoden, vesibussilla kesäisin. Merimatkan aikana on loistava mahdollisuus nauttia maisemista ja valokuvata Helsinkiä mereltä.

Seuraa sinistä reittiä

Suomenlinnassa liikutaan kävellen. Pääreitti kulkee linnoituksen läpi tärkeimpien nähtävyyksien kautta. Se on viitoitettu sinisin kyltein ja merkitty karttoihin sinisellä viivalla.

NÄHTÄVYYKSIÄ JA PALVELUITA

Löydä omat lempipaikkasi

Kuusi kilometriä muuria, sata tykkiä, jännittäviä tunneleita, kauniita puistoalueita... Suomenlinnassa riittää mielenkiintoista nähtävää jokaiselle.

Museoita moneen makuun

Linnoituksessa on kuusi mielenkiintoista museota. Kesäkaudella pääset museoihin edullisemmin koko kesän voimassa olevalla yhteislipulla. Ympäri vuoden avoinna on Suomenlinna-museo.

Nauti ravintoloissa ja kahviloissa

Suomenlinnan monista ravintoloista ja kahviloista löytyy jokaiselle mieluisa vaihtoehto. Osa palvelee kävijöitä ympäri vuoden.

KIERROKSIA AIKUISILLE JA LAPSILLE

Matka menneeseen

Opastetulla kävelykierroksella tutustut linnoituksen värikkääseen historiaan. Talvikaudella kierroksia järjestetään viikonloppuisin englanniksi ja venäjäksi. Tilauksesta kierroksia järjestetään useilla eri kielillä ympäri vuoden.

Seikkaile 1700-luvun Viaporissa

Kesäkaudella järjestettävä Lasten seikkailukierros vie lapset vanhempineen aikamatkalle valistusajan Viaporiin.