Ravintolat ja kahvilat

Walhalla & Pizzeria Nikolai

Walhallaan ja Pizzeria Nikolaihin etsitään parhaillaan uutta yrittäjää. Ravintolat ovat tällä hetkellä suljettuina eikä ennakkovarausten tekeminen valitettavasti ole mahdollista. Ravintolat pyritään avaamaan jälleen kesällä 2022.

Suomenlinnan eteläkärjessä sijaitseva Walhalla valmistui vuonna 1952 Helsingin olympialaisten edustus­tilaisuuksia varten. Ravintolan nimi on peräisin samannimisestä salaseurasta, joka toimi Viaporissa 1780-luvulla. Walhalla-seuraa pidettiin kuningas Kustaa III:een vihamielisesti suhtautuvien piirien yhdyssiteenä Suomessa.

Walhallaan kuuluu kaksi ravintolaa:

Ravintola Walhalla, Aurinkoterassi & Bar

Iltaravintola, joka tunnetaan gourmet­herkuistaan ja tasokkaasta viinivalikoimastaan. Näköala­terassilta avautuu upea merimaisema. Walhalla on avoinna kesäkaudella; muina vuodenaikoina ainoastaan tilauksesta. Tarkista päiväkohtaiset aukiolotiedot kalenterista.

Pizzeria Nikolai

Pizzeriassa voi ruokailla sokkeloisen linnoitusmuurin sisällä tai aurinkoisella kesäterassilla. Pizzeria Nikolai on avoinna kesäkaudella; muina vuodenaikoina ainoastaan tilauksesta. Huomioithan, että Pizzeria Nikolai on auki säävarauksella. Tarkista päiväkohtaiset aukiolotiedot kalenterista.

Saavutettavuus: Walhallan pääsisään­käynnillä on portaita, mutta ravintolaan on esteetön kulku takakautta; henkilökunta ohjaa. Ravintolassa on tasoeroja, mutta ne on luiskattu. Ravintolan yhteydessä on esteetön wc, joka on kuitenkin mitoitukseltaan tiukka. Pizzeria Nikolaihin pääsee pyörätuolilla avustettuna jyrkkää luiskaa pitkin. Aurinkoterassille johtavat pitkät ja kapeat portaat.

Siirry lukemaan artikkeli ravintola Walhallasta ja Pizzeria Nikolaista.

Lue lisää:

Walhallan 360-esittely

Tutustu Ravintola Walhallaan Suomenlinnan Skyview-palvelussa.

Pizzeria Nikolain 360-esittely

Tutustu Pizzeria Nikolaihin Suomenlinnan Skyview-palvelussa.