Museot

Sotamuseo

Sotamuseossa voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana. Sotamuseon Maneesissa sijaitseva näyttelyosio kertoo Suomen itsenäisyyden ajan neljästä sodasta: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–1940, jatkosodasta 1941–1944 ja Lapin sodasta 1944–1945.

Lue lisää näyttelystä:

Museo on avoinna ympäri vuoden. Museon aukiolot voi tarkistaa aukiolokalenterista.

Pääsyliput

Samalla lipulla saa sisäänpääsy Sotamuseon molempiin näyttelyihin ja kesäkaudella myös sukellusvene Vesikkoon.

Museokortilla ja Helsinki-kortilla on vapaa pääsy Sotamuseon kohteisiin. Siirry Museokortin sivuille tästä. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla maksutta Sotamuseon Maneesiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon museolle.

Sotamuseon maneesin näyttelytila, jossa näkyy vitriineissä mallinukkeja erilaisissa univormuissa.

Esteettömyystiedot

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Sotamuseo kertoo Suomen sotien tarinan

Suomen vaiheikkaaseen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu parhaiten Sotamuseossa. Sukellusvene Vesikossa voi puolestaan kokea sukellusvenemiehistön ahtaat oltavat.