Museot

Sotamuseon Maneesi

Sotamuseon Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttely kertoo Suomen itsenäisyyden ajan sodista: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–40, jatkosodasta 1941–44 ja Lapin sodasta 1944–45. Näyttely jatkuu viereisessä Tykistön maneesissa, jossa esitellään Suomen puolustusvoimien toimintaa sotien jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Lue lisää näyttelystä:

Museo on avoinna ympäri vuoden. Museon aukiolot voi tarkistaa aukiolokalenterista.

Pääsyliput

  • Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi Sotamuseon näyttelyihin
  • Aikuiset: 7 €
  • Opiskelijat (18–), eläkeläiset: 4 €
  • Samalla lipulla sisäänpääsy Sotamuseon Maneesiin, Tykistömaneesiin ja kesäkaudella myös sukellusvene Vesikkoon

Museokortilla ja Helsinki-kortilla on vapaa pääsy Sotamuseon kohteisiin. Siirry Museokortin sivuille tästä. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Sotamuseon Maneesiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon.

Sotamuseon maneesin näyttelytila, jossa näkyy vitriineissä mallinukkeja erilaisissa univormuissa.

10 kysymystä museosta

Museot ovat koonneet museokierrosta varten 10 kysymyksen listan, jonka avulla museo tulee tutuksi. Kysymykset voi tulostaa mukaan ennen vierailua. Tiedosto avautuu uuteen välilehteen.

Saavutettavuus

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Sotamuseo kertoo Suomen sotien tarinan

Suomen vaiheikkaaseen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu parhaiten Sotamuseossa. Sukellusvene Vesikossa voi puolestaan kokea sukellusvenemiehistön ahtaat oltavat.