Museot

Sotamuseon Maneesi

Sotamuseon Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttely kertoo Suomen itsenäisyyden ajan sodista: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–40, jatkosodasta 1941–44 ja Lapin sodasta 1944–45. Näyttely jatkuu viereisessä Tykistön maneesissa, jossa esitellään Suomen puolustusvoimien toimintaa sotien jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Lue lisää näyttelystä:

Museo on avoinna ympäri vuoden. Museon aukiolot voi tarkistaa aukiolokalenterista.

Pääsymaksu

Sisäänpääsymaksu: 7/4/0 euroa (aikuiset / lapset 7-17-v., opiskelijat ja eläkeläiset / lapset alle 7-v.). Samalla pääsylipulla pääsee myös sukellusvene Vesikkoon. Sotamuseon maneesissa käy museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Sotamuseon Maneesiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon.

Sotamuseon maneesin näyttelytila, jossa näkyy vitriineissä mallinukkeja erilaisissa univormuissa.Saavutettavuus

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Sotamuseo kertoo Suomen sotien tarinan

Suomen vaiheikkaaseen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu parhaiten Sotamuseossa. Sukellusvene Vesikossa voi puolestaan kokea sukellusvenemiehistön ahtaat oltavat.