Suunnittele käyntisi

Liikkuminen

Linnoituksessa liikutaan pääasiassa kävellen. Tiet on monin paikoin päällystetty mukulakivillä, joten vierailuun kannattaa varustautua hyvillä kävelykengillä.

Linnoituksen halki kulkee opasteviittoihin ja karttoihin merkitty Sininen reitti, jonka varrelta löytyvät keskeisimmät nähtävyydet. Tutustu siniseen reittiin.

Suomenlinna on autotonta aluetta, jossa ainoastaan huoltoajo on sallittu. Linnoituksessa ei liikennöi minibusseja tai -junia eikä siellä vuokrata polkupyöriä.

Merilinnoitus on linnoitusrakenteiden ja kallioisen saaristoluonnon vuoksi hankala paikka liikkumisesteisille. Tietoa ja vinkkejä liikkumisesteisten vierailun suunnittelua varten on koottu verkkosivujen saavutettavuusosioon. Tutustu osioon täällä.

Suomenlinnassa kaduilla ei ole nimiä. Postiosoitteet muodostuvat saaren kirjaimesta ja talon numerosta. A=Kustaanmiekka, B =Susisaari, C = Iso Mustasaari, D= Pikku Mustasaari ja E=Länsi-Mustasaari. Esimerkiksi Isolla Mustasaarella päälaiturin tuntumassa sijaitsevan Rantakasarmin osoite on C 1.

Virka-ajossa

Useimmat Suomenlinnan hoitokunnan työntekijät liikkuvat linnoituksessa polkien. Jos näet numeroidun mustan pyörän, se on virka-ajossa.

Vinkkejä vierailulle

Linnoituksen ympärivuotinen vierailijakeskus palvelee kävijöitä vaaleanpunaisessa Rantakasarmissa, aivan HSL:n lautan laiturin vieressä.