Suomenlinna-museo

Linnoituksen päämuseo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden. Kesäkaudella (2.5.-30.9.) museo on avoinna klo 10-18 ja talvikaudella (1.10.-30.4.) klo 10.30-16.30. Juhlapyhien mahdolliset poikkeusaukiolot voi tarkistaa kalenterista.

Perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita. Historian tapahtumiin ja Suomenlinnassa eläneiden ja työskennelleiden ihmisten elämään voi tutustua kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla. Näyttelyssä on esillä myös käyttöesineistöä, työkaluja, aseita ja ammuksia, joita on löydetty Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta.

Museon yläkerrassa esitellään linnoituksen mittavaa restaurointityötä. Yläkerrassa on aina esillä myös vuosittain vaihtuva, Suomenlinnaan liittyvä näyttely. Tällä hetkellä vaihtuvana näyttelynä on Tim Birdin valokuvanäyttely Valon Saaret.

Sisäänpääsymaksut, euroa: 8/5/4/0 (aikuiset, opiskelijat/eläkeläiset, lapset 7-17, lapset alle 7 v.). Lippuja voi ostaa paikan päällä tai ennakkoon Ehrensvärd-seuran nettikaupasta. Suomenlinna-museossa käy myös museokortti.

Lyhytelokuva yhdeksällä kielellä

Pääsylipun hintaan kuuluu auditoriossa puolen tunnin välein esitettävä, Suomenlinnan historiasta kertova lyhytelokuva.

Esityskieliä on yhdeksän: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, japani, espanja ja kiina. Elokuva kestää 25 minuuttia.

kuvitus_multsariSaavutettavuus

Museo sijaitsee Suomenlinnakeskuksessa kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Suomenlinna-museon toiminnasta vastaa Ehrensvärd-seura ry.