Suomenlinna-museo

Linnoituksen päämuseo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden. Kesäkaudella (2.5.-30.9.) museo on avoinna klo 10-18 ja talvikaudella (1.10.-30.4.) klo 10.30-16.30. Juhlapyhien mahdolliset poikkeusaukiolot voi tarkistaa kalenterista.

Perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita. Historian tapahtumiin ja Suomenlinnassa eläneiden ja työskennelleiden ihmisten elämään voi tutustua kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla. Näyttelyssä on esillä myös käyttöesineistöä, työkaluja, aseita ja ammuksia, joita on löydetty Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta.

Museon yläkerrassa esitellään linnoituksen mittavaa restaurointityötä.

Vaihtuva näyttely

Yläkerrassa sijaitsevassa vaihtuvien näyttelyiden tilassa on aina esillä Suomenlinnaan liittyvä näyttely. 6.5.2018 aukeaa Sisällissodan kaikuja käsittelevä Satavuotias yö -näyttely.

Lyhytelokuva yhdeksällä kielellä

Pääsylipun hintaan kuuluu auditoriossa puolen tunnin välein esitettävä, Suomenlinnan historiasta kertova lyhytelokuva. Esityskieliä on yhdeksän: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, japani, espanja ja kiina. Elokuva kestää 25 minuuttia.

Pääsymaksu

Sisäänpääsymaksut, euroa: 8/5/4/0 (aikuiset, opiskelijat/eläkeläiset, lapset 7-17, lapset alle 7 v.). Lippuja voi ostaa paikan päällä tai ennakkoon Ehrensvärd-seuran nettikaupasta. Suomenlinna-museossa käy myös museokortti.

kuvitus_multsariSaavutettavuus

Museo sijaitsee Suomenlinnakeskuksessa kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Suomenlinna-museon toiminnasta vastaa Ehrensvärd-seura ry.