Museot

Suomenlinna-museo

Linnoituksen päämuseo sijaitsee Tykistölahdella ja on avoinna ympäri vuoden. Päiväkohtaiset aukiolot voi tarkistaa Suomenlinnan aukiolokalenterista. Siirry kalenteriin.

Perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 270-vuotisen historian vaiheita. Historian tapahtumiin ja Suomenlinnassa eläneiden ja työskennelleiden ihmisten elämään voi tutustua kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla. Näyttelyssä on esillä myös käyttöesineistöä, työkaluja, aseita ja ammuksia, joita on löydetty Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta.

Museon yläkerrassa esitellään linnoituksen mittavaa restaurointityötä.

Vaihtuva näyttely

Suomenlinna-museon yläkerrassa sijaitsevassa vaihtuvien näyttelyiden tilassa on aina esillä Suomenlinnaan liittyvä näyttely. Katso lisätiedot näyttelyistä tapahtumakalenterista.

Lyhytelokuva yhdeksällä kielellä

Pääsylipun hintaan kuuluu auditoriossa puolen tunnin välein esitettävä, Suomenlinnan historiasta kertova lyhytelokuva. Esityskieliä on yhdeksän: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, japani, espanja ja kiina. Elokuva kestää 25 minuuttia.

Pääsyliput

Lippuja voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan. Suomenlinna-museossa käy myös Museokortti. Siirry Museokortin sivuille. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Suomenlinna-museoon. Lyhytelokuvan varausmaksu on ryhmille 25 euroa. Ilmoitathan museota pyörittävälle Ehrensvärd-seuralle ennakkoon ryhmän saapumisesta. Siirry Ehrensvärd-seuran sivuille tästä.

Suomenlinna-museossa takaapäin kuvattu yleisö katsomassa lyhytelokuvaa Suomenlinnan historiasta.

10 kysymystä museosta

Museot ovat koonneet museokierrosta varten 10 kysymyksen listan, jonka avulla museo tulee tutuksi. Kysymykset voi tulostaa mukaan ennen vierailua. Tiedosto avautuu uuteen välilehteen. 10 kysymystä Suomenlinna-museosta (pdf).

Saavutettavuus

Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Suomenlinna-museon toiminnasta vastaa Ehrensvärd-seura ry. Tutustu Ehrensvärd-seuran verkkosivuihin.