Museot

Suomenlinna-museo

Linnoituksen päämuseo sijaitsee Tykistölahdella ja on avoinna ympäri vuoden. Kesäkaudella (2.5.-30.9.) museo on avoinna klo 10-18 ja talvikaudella (1.10.-30.4.) klo 10.30-16.30. Juhlapyhien mahdolliset poikkeusaukiolot voi tarkistaa kalenterista.

Perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita. Historian tapahtumiin ja Suomenlinnassa eläneiden ja työskennelleiden ihmisten elämään voi tutustua kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla. Näyttelyssä on esillä myös käyttöesineistöä, työkaluja, aseita ja ammuksia, joita on löydetty Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta.

Museon yläkerrassa esitellään linnoituksen mittavaa restaurointityötä.

Vaihtuva näyttely

Suomenlinna-museon yläkerrassa sijaitsevassa vaihtuvien näyttelyiden tilassa on aina esillä Suomenlinnaan liittyvä näyttely. Katso lisätiedot näyttelyistä tapahtumakalenterista.

Lyhytelokuva yhdeksällä kielellä

Pääsylipun hintaan kuuluu auditoriossa puolen tunnin välein esitettävä, Suomenlinnan historiasta kertova lyhytelokuva. Esityskieliä on yhdeksän: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, japani, espanja ja kiina. Elokuva kestää 25 minuuttia.

Pääsymaksu

Sisäänpääsymaksut, euroa: 8/5/4/0 (aikuiset, opiskelijat/eläkeläiset, lapset 7-17, lapset alle 7 v.). Lippuja voi ostaa paikan päällä tai ennakkoon Ehrensvärd-seuran nettikaupasta. Siirry nettikauppaan tästä. Suomenlinna-museossa käy myös Museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Suomenlinna-museoon. Lyhytelokuvan varausmaksu on ryhmille 25 euroa. Ilmoitathan museota pyörittävälle Ehrensvärd-seuralle ennakkoon ryhmän saapumisesta. Siirry Ehrensvärd-seuran sivuille tästä.

Suomenlinna-museossa takaapäin kuvattu yleisö katsomassa lyhytelokuvaa Suomenlinnan historiasta.Saavutettavuus

Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Suomenlinna-museon toiminnasta vastaa Ehrensvärd-seura ry. Tutustu Ehrensvärd-seuran verkkosivuihin.