Kulkuyhteydet

Vesibussi

Aikataulut ja matkan kesto

Vesibussiliikennettä Suomenlinnaan ja Lonnaan hoitaa FRS Finland Oy. Vesibussi liikennöi toukokuun alusta syyskuun loppuun, ja matka Kauppatorilta Suomenlinnaan kestää noin 20 minuuttia.

Siirry katsomaan aikataulut FRS Finland Oy:n verkkosivuilta.

Vesibussin lähtöpaikat

Vesibussi Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen lähtee Kauppatorilta, Vanhan kauppahallin edustalla olevasta Lyypekinlaiturista. Suomenlinnassa vesibussi lähtee Tykistölahden laiturista ja pysähtyy myös Kuninkaanportilla. Osa vesibussi­vuoroista pysähtyy Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Lue lisää Lonnasta ja sen palveluista Lonnan verkkosivuilta.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikennevälineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Uutta kesällä 2023 on mahdollisuus saarihyppelyyn Suomenlinnan, Lonnan ja Vallisaaren välillä. Vallisaaren päälinjan voimassaoleva vesibussilippu käy myös Suomenlinnan ja Lonnan välillä.

Tutustu eri reittivaihtoehtoihin FRS Finland Oy:n verkkosivuilla.

Lue lisää Vallisaaresta saaren omilta nettisivuilta.

Matkaliput

Vesibussiin käyvät liikennöitsijän omat liput, jotka voi ostaa FRS Finland Oy:n verkkokaupasta tai suoraan vesibussista. Siirry tästä verkkokauppaan. HSL:n julkisen liikenteen liput eivät kelpaa vesibussissa.

Kesällä 2023 voit matkustaa Suomenlinnaan ja Lonnaan myös Vallisaaren päälinjan voimassaolevalla vesibussilipulla.
Lue lisää saarihyppelymahdollisuudesta FRS Finland Oy:n verkkosivuilta.