Kulkuyhteydet

Vesibussi

Aikataulut ja matkan kesto

Vesibussi­liikennettä Suomenlinnaan hoitaa JT-Line. Vesibussi liikennöi linnoitukseen toukokuun alusta syyskuun loppuun ja matka kestää noin 20 minuuttia. Siirry katsomaan aikataulut JT-Linen verkkosivuilta. Aikataulut löytyvät myös Suomenlinnan digioppaasta, jonka avulla voi suunnitella vierailua. Siirry digioppaaseen.

Vesibussin lähtöpaikat

Vesibussi lähtee Kauppatorin Kolera-altaalta, Esplanadin puiston puoleisesta päästä. Suomenlinnassa vesibussi lähtee Tykistölahden laiturista ja pysähtyy myös Kuninkaanportilla. Osa vesibussi­vuoroista pysähtyy Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan. Lue lisää Lonnasta ja sen palveluista Lonnan verkkosivuilta.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Matkaliput

Vesibussiliput voi ostaa JT-Linen verkkokaupasta, Kauppatorin lipunmyynti­kioskista tai suoraan vesibussista. Huomioithan, että verkkokaupassa myydään ainoastaan meno-paluulippuja. Yhdensuuntaisia lippuja voi ostaa Kauppatorin lipunmyynti­kioskista ja suoraan aluksista. Siirry katsomaan lippujen hinnat JT-Linen verkkosivuilta. Siirry ostamaan liput verkkokaupasta.

HSL:n julkisen liikenteen liput eivät kelpaa vesibussissa.

Turvallisuus

Vesibusseissa rajoitetaan toistaiseksi matkustajamääriä. Aluksilla on tarjolla käsidesiä, siivousta on tehostettu ja turvaväleistä muistutetaan tarroin ja julistein. Vesibusseissa voi matkustaa ulkokansilla raikkaassa meri-ilmassa.

JT-Linen vesibussin kyydissä näkee Helsingin saaristoa

Vesibussimatka on oiva tilaisuus nauttia Helsingin lähisaariston maisemista, rentoutua ja irrottautua arjesta.