Museot

Sukellusvene Vesikko

Toiseen maailman­sotaan osallistunut sukellusvene Vesikko on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Entisöidyssä Vesikossa voi tutustua sukellusveneen ahtaisiin sisätiloihin, joissa noin 20 hengen miehistö työskenteli kymmenien metrien syvyydessä.

Talvi- ja jatkosotien aikana Vesikko toimi Suomenlahdella saattue-, varmistus- ja partiointitehtävissä. Suomen sukellus­veneiden tukikohta oli Suomenlinnan telakka-alueella.

Sukellusvene Vesikon sisätilojen punkka. Vuoden 1947 Pariisin rauhan­sopimuksessa Suomelta kiellettiin sukellusveneet, ja Vesikkoa lukuun ottamatta muut suomalaiset sukellusveneet romutettiin. Vesikko entisöitiin museoksi ja avattiin yleisölle vuonna 1973.

Vesikko on avoinna kesäisin. Aukioloajat voi tarkistaa kalenterista.

Pääsymaksu

Sisäänpääsy­maksu: 7/4/0 euroa (aikuiset / lapset 7-17-v., opiskelijat ja eläkeläiset / lapset alle 7-v.) Samalla pääsylipulla pääset myös Sotamuseon Maneesiin. Vesikossa käy Museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululais­ryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Sotamuseon maneesiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon.

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on portaat ja sukellus­veneen sisätilat ovat ahtaat. Vesikkoon ei pääse pyörätuolilla. Voit tutustua Vesikkoon virtuaalisesti 360-esittelyssä. Esitys avautuu uuteen välilehteen.

Lue lisää sukellusvene Vesikosta Sotamuseon sivuilla.

Sotamuseo kertoo Suomen sotien tarinan

Suomen vaiheikkaaseen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu parhaiten Sotamuseossa. Sukellusvene Vesikossa voi puolestaan kokea sukellusvenemiehistön ahtaat oltavat.