Museot

Sukellusvene Vesikko

Toiseen maailmansotaan osallistunut sukellusvene Vesikko on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Entisöidyssä Vesikossa voi tutustua sukellusveneen ahtaisiin sisätiloihin, joissa noin 20 hengen miehistö työskenteli kymmenien metrien syvyydessä.

Talvi- ja jatkosotien aikana Vesikko toimi Suomenlahdella saattue-, varmistus- ja partiointitehtävissä. Suomen sukellusveneiden tukikohta oli Suomenlinnan telakka-alueella.

Sukellusvene Vesikon sisätilojen punkka. Vuoden 1947 Pariisin rauhansopimuksessa Suomelta kiellettiin sukellusveneet, ja Vesikkoa lukuun ottamatta muut suomalaiset sukellusveneet romutettiin. Vesikko entisöitiin museoksi ja avattiin yleisölle vuonna 1973.

Vesikko on avoinna kesäkaudella. Aukioloajat voi tarkistaa kalenterista.

Pääsymaksu

Sisäänpääsymaksu: 7/4/0 euroa (aikuiset / lapset 7-17-v., opiskelijat ja eläkeläiset / lapset alle 7-v.) Samalla pääsylipulla pääset myös Sotamuseon Maneesiin. Vesikossa käy Museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä.

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Sotamuseon maneesiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon. Katso yhteystiedot Sotamuseon sivuilta.

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on portaat ja sukellusveneen sisätilat ovat ahtaat. Vesikkoon ei pääse pyörätuolilla. Voit tutustua Vesikkoon virtuaalisesti 360-esittelyssä.

Lue lisää sukellusvene Vesikosta Sotamuseon sivuilla.