Museot

Sukellusvene Vesikko

Toiseen maailman­sotaan osallistunut sukellusvene Vesikko on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Entisöidyssä Vesikossa voi tutustua sukellusveneen ahtaisiin sisätiloihin, joissa noin 20 hengen miehistö työskenteli kymmenien metrien syvyydessä.

Talvi- ja jatkosotien aikana Vesikko toimi Suomenlahdella saattue-, varmistus- ja partiointitehtävissä. Suomen sukellus­veneiden tukikohta oli Suomenlinnan telakka-alueella.

Sukellusvene Vesikon sisätilojen punkka. Vuoden 1947 Pariisin rauhan­sopimuksessa Suomelta kiellettiin sukellusveneet, ja Vesikkoa lukuun ottamatta muut suomalaiset sukellusveneet romutettiin. Vesikko entisöitiin museoksi ja avattiin yleisölle vuonna 1973.

Vesikko on avoinna kesäisin. Aukioloajat voi tarkistaa kalenterista.

Pääsyliput

Vesikon lippu oikeuttaa sisäänpääsy Samalla lipulla sisäänpääsy Sota­museoon ja kesäkaudella sukellusvene Vesikkoon.

Museo­kortilla ja Helsinki-­kortilla on vapaa pääsy Sota­museon kohteisiin. Siirry Museo­kortin sivuille tästä. Siirry Helsinki-­card kortin sivuille.

Koululais­ryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Sota­museon kohteisiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon Sotamuseolle.

10 kysymystä museosta

Museot ovat koonneet museokierrosta varten 10 kysymyksen listan, jonka avulla museo tulee tutuksi. Kysymykset voi tulostaa mukaan ennen vierailua. Tiedosto avautuu uuteen välilehteen. 10 kysymystä Vesikosta (pdf).

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on portaat ja sukellus­veneen sisätilat ovat ahtaat. Vesikkoon ei pääse pyörätuolilla. Voit tutustua Vesikkoon virtuaalisesti 360-esittelyssä. Esitys avautuu uuteen välilehteen.

Lue lisää sukellusvene Vesikosta Sotamuseon sivuilla.

Sotamuseo kertoo Suomen sotien tarinan

Suomen vaiheikkaaseen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu parhaiten Sotamuseossa. Sukellusvene Vesikossa voi puolestaan kokea sukellusvenemiehistön ahtaat oltavat.