Museot

Sukellusvene Vesikko

Sukellusvene Vesikko on toistaiseksi suljettuna koronavirustilanteen vuoksi. Vesikon ahtaat sisätilat eivät mahdollista turvallista vierailua. Sukellusvenettä pääsee ihailemaan ulkoa käsin ympäri vuoden. Vesikossa voi myös vierailla virtuaalisesti koska vain. Siirry 360-esitykseen. Kerromme, kun Vesikossa pääsee taas käymään. 

Toiseen maailman­sotaan osallistunut sukellusvene Vesikko on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Entisöidyssä Vesikossa voi tutustua sukellusveneen ahtaisiin sisätiloihin, joissa noin 20 hengen miehistö työskenteli kymmenien metrien syvyydessä.

Talvi- ja jatkosotien aikana Vesikko toimi Suomenlahdella saattue-, varmistus- ja partiointitehtävissä. Suomen sukellus­veneiden tukikohta oli Suomenlinnan telakka-alueella.

Sukellusvene Vesikon sisätilojen punkka. Vuoden 1947 Pariisin rauhan­sopimuksessa Suomelta kiellettiin sukellusveneet, ja Vesikkoa lukuun ottamatta muut suomalaiset sukellusveneet romutettiin. Vesikko entisöitiin museoksi ja avattiin yleisölle vuonna 1973.

Vesikko on tavallisesti avoinna kesäkaudella. Kesällä 2020 sukellusvene on poikkeuksellisesti suljettu. Aukioloajat voi tarkistaa kalenterista.

Pääsymaksu

Sisäänpääsy­maksu: 7/4/0 euroa (aikuiset / lapset 7-17-v., opiskelijat ja eläkeläiset / lapset alle 7-v.) Samalla pääsylipulla pääset myös Sotamuseon Maneesiin. Vesikossa käy Museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä. Helsinki-kortilla on vapaa pääsy museoon. Siirry Helsinki-card kortin sivuille.

Koululais­ryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Sotamuseon maneesiin. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta ennakkoon.

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on portaat ja sukellus­veneen sisätilat ovat ahtaat. Vesikkoon ei pääse pyörätuolilla. Voit tutustua Vesikkoon virtuaalisesti 360-esittelyssä. Esitys avautuu uuteen välilehteen.

Lue lisää sukellusvene Vesikosta Sotamuseon sivuilla.

Sotamuseo kertoo Suomen sotien tarinan

Suomen vaiheikkaaseen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu parhaiten Sotamuseossa. Sukellusvene Vesikossa voi puolestaan kokea sukellusvenemiehistön ahtaat oltavat.