Muut palvelut

Lonna

Lonnan saari

Lonna on sympaattinen pieni saari, joka kuuluu Suomenlinnan linnoitusalueeseen. Lonna sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä, vain seitsemän minuutin merimatkan päässä mantereelta. Saaressa tehtiin aikoinaan laivat immuuneiksi merimiinoille. Nykyään historiallinen Lonna toimii kaupunkilaisten virkistyskeitaana. Lue lisää Lonnan historiasta.

Lonnan palvelut

Lonnassa on ravintola, kahvila ja baari sekä yleinen sauna. Sauna avasi ovensa ensi kertaa kesällä 2017. Lonnan miinamakasiinit ovat vuokrattavissa kokous- ja juhlakäyttöön. Lonnassa järjestetään kesäisin myös erilaisia tapahtumia. Siirry lukemaan lisää palveluista ja tapahtumista Lonnan nettisivuille.

Kulkuyhteydet

Vesibussi liikennöi Kauppatorilta Lonnaan 1.5.-30.9. välisellä ajalla. Vesibussin lähtöpaikka on Kauppatorilla. Lue lisää vesibussiyhteyksistä Lonnaan ja Suomenlinnaan.

Vesibussilla pääsee myös Lonnasta Suomenlinnaan ja Suomenlinnasta Lonnaan. Suomenlinnassa vesibussi lähtee Tykistölahden laiturista ja pysähtyy lisäksi Kuninkaanportilla.

Lonnaan pääsee helposti myös omalla veneellä. Lonnan saaren pohjoiskärjessä on betoniponttoonilaituri, jossa on 6 poijupaikkaa. Laiturin rannan päässä on vettä noin 1,2 metriä, ja merenpuolella noin 4 metriä.