Muut palvelut

Vierassatama

Telakka-alueen reunalla Susisaaressa sijaitseva Suomenlinnan vierassatama on suosittu pysähtymis- ja yöpymispaikka. Vierassatama palvelee veneilijöitä vapusta syyskuun loppuun. Vanhaan ammusvarastoon kunnostetuissa tiloissa sijaitsee satamaravintola Valimo, ja samasta rakennuksesta löytyvät kaikki sataman palvelut. Siirry ravintola Valimon sivuille.

Satamaan saavutaan Länsi-Mustasaaren ja Susisaaren välissä kulkevaa väylää pitkin. Satamassa on 40 laituripaikkaa, joissa on aisakiinnitys. Kaikki kiinnittyminen on maksullista ja tapahtuu saapumisjärjestyksessä. Vierassatamassa ei vastaanoteta ennakkovarauksia. Suomenlinnassa ei myydä polttoainetta. Lisätietoja sataman palveluista ja kiinnittymismaksuista vierassataman omilta sivuilta.

Vierassatama on ainoa vierailijoille tarkoitettu rantautumispaikka Suomenlinnassa. Muut linnoituksen alueella olevat laiturit ovat viranomaisten, puolustusvoimien, lautta- ja vesibussiliikenteen tai asukkaiden käytössä, eikä niihin kiinnittyminen ole sallittua. Vilkkaan meriliikenteen, kuten ruotsinlaivojen, aiheuttaman aallokon vuoksi muualle kiinnittyminen saattaa aiheuttaa vaaratilanteita.