Muut palvelut

Taidetta ja taide­käsityötä

Suomenlinnassa asuu ja työskentelee paljon taidekäsityöläisiä, ja linnoituksesta voi ostaa heidän valmistamiaan uniikkeja tuotteita. Galleria Rantakasarmissa ja Galleria Augustassa järjestetään taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.

Galleria Rantakasarmi

Helsingin Taiteilijaseuran ylläpitämässä Galleria Rantakasarmissa pidetään laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Galleria on avoinna ympäri vuoden. Siirry Helsingin Taiteilijaseuran sivuille.

Saavutettavuus: Galleria sijaitsee aivan päälaiturin tuntumassa. Sisäänkäynnillä on luiska. Esteetön wc on lautan odotusaulassa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin galleria.

HIAP Galleria Augusta

Galleria Augusta on monipuolinen näyttely- ja tapahtumatila Susisaarella. Sitä ylläpitää Helsinki International Artist Programme (HIAP), joka on Suomen suurin kansainvälinen taiteilijaresidenssiohjelma. Augustassa järjestetään vuosittain HIAPin kansainvälinen kesänäyttely sekä paljon muuta toimintaa, kuten näyttelyitä, performansseja ja luentoja ympäri vuoden. Siirry HIAP:in sivuille.

Keramiikkatyöhuone Pot Viapori

Pot Viapori ry:n keramiikkatyöhuone aloitti toimintansa Suomenlinnassa vuonna 1973. Työhuoneella järjestetään toisinaan tapahtumia ja näyttelyitä, ja kesällä siellä on yleisölle avoin kesänäyttely. Keramiikkatyöhuoneella valmistettuja tuotteita myydään Jääkellarin taidemyymälässä sekä Viaporin taidekäsityöläisten kesäkaupassa. Siirry Pot Viaporin sivuille.

Saavutettavuus: Pyörätuolilla liikkuvat tarvitsevat avustajan.

Lasistudio Hytti

Hytti ry ylläpitää lasistudiota bastioni Hyveessä Susisaarella. Lasia puhallettaessa studion ovet ovat pääsääntöisesti auki, mutta varsinaisia aukioloaikoja ei ole. Studioesittelystä ja lasinpuhallusnäytöksestä on mahdollisuus sopia etukäteen. Siirry lasistudion verkkosivuille.

Saavutettavuus: Lasistudioon pääsee myös pyörätuolilla ja sen vieressä on esteetön wc.

Työhuone Esa Toivanen

Esa Toivanen käyttää päämateriaaleinaan puuta ja nauloja, joita hyödyntämällä hän luo näyttävää taidekäsityötä. Esa kertoo kävijöille mielellään työstään ja elämästä Suomenlinnassa. Esan työhuoneen ovet ovat avoinna talvikauden Art Walk tapahtumassa perjantaisin klo 12-16. Muina päivinä talvella ja kesäkaudella varsinaisia aukioloja ei ole, mutta taiteilijan ollessa paikalla ovet ovat avoinna.

Lue lisää:

Saavutettavuus: Pyörätuolilla ei pääse työhuoneelle. Ovella on kaksi porrasaskelmaa ja oviaukko on kapea.