Muut palvelut

Taidetta ja taide­käsityötä

Suomenlinnassa asuu ja työskentelee paljon taidekäsityöläisiä, ja linnoituksesta voi ostaa heidän valmistamiaan uniikkeja tuotteita. HAA Galleriassa ja Galleria Augustassa järjestetään taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.

Muutamien taidekäsityöläisten tuotteita voi ostaa Suomenlinnan verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan.

Helsingin Taiteilijaseuran ylläpitämässä HAA Galleriassa pidetään laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Galleria on avoinna ympäri vuoden. Siirry Helsingin Taiteilijaseuran sivuille.

HAA Gallerian ympärivuotisen aukiolon lisäksi Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu ja kurssikeskus järjestävät kuvataidekursseja kesäisin tunnelmallisissa tiloissa Suomenlinnan Susisaarella. Kurssit ajoittuvat kesä-elokuulle ja niiden tiedot julkaistaan Helsingin Taiteilijaseuran sivuilla keväisin maaliskuussa. Kurssivalikoima vaihtelee vuosittain ja tarjolla on kursseja lapsille, nuorille ja aikuisille. Kurssivalikoimassa muun muassa piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen -kursseja. Siirry lukemaan lisää Helsingin Taiteilijaseuran sivuilta.

Saavutettavuus: Galleria sijaitsee aivan päälaiturin tuntumassa. Sisäänkäynnillä on luiska. Esteetön wc on lautan odotusaulassa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin galleria.

Siirry lukemaan artikkeli HAA Galleriasta.

Siirry lukemaan lisää Art Walk -tapahtumasta

Galleria Augusta on monipuolinen näyttely- ja tapahtumatila Susisaarella. Sitä ylläpitää Helsinki International Artist Programme (HIAP), joka on Suomen suurin kansainvälinen taiteilijaresidenssiohjelma. Augustassa järjestetään vuosittain HIAPin kansainvälinen kesänäyttely sekä paljon muuta toimintaa, kuten näyttelyitä, performansseja ja luentoja ympäri vuoden. Siirry HIAP:in sivuille.

Pot Viapori ry:n keramiikkatyöhuone aloitti toimintansa Suomenlinnassa vuonna 1973. Työhuoneella järjestetään toisinaan tapahtumia ja näyttelyitä, ja kesällä siellä on yleisölle avoin kesänäyttely. Pot Viaporissa voi vieraille myös talvikauden Art Walk tapahtumassa perjantaisin klo 12-16.

Keramiikkatyöhuoneella valmistettuja tuotteita myydään myös Viaporin taidekäsityöläisten kesäkaupassa.

Lue lisää:

Saavutettavuus: Pyörätuolilla liikkuvat tarvitsevat avustajan.

Lasistudio Hytin toiminnasta vastaa Anna Schroderus, mutta studiossa puhaltaa aika-ajoin myös muita lasitaiteilijoita.

Studion ovet ovat pääsääntöisesti auki lasia puhallettaessa ja lisäksi ovet ovat avoinna talvikauden Art Walk tapahtumassa perjantaisin klo 12-16.

Studioesittelystä ja lasinpuhallusnäytöksestä on mahdollisuus sopia etukäteen.

Lue lisää:

Saavutettavuus: Lasistudioon pääsee myös pyörätuolilla ja sen vieressä on esteetön wc.

Esa Toivanen käyttää päämateriaaleinaan puuta ja nauloja, joita hyödyntämällä hän luo näyttävää taidekäsityötä. Esa kertoo kävijöille mielellään työstään ja elämästä Suomenlinnassa. Esan työhuoneen ovet ovat avoinna talvikauden Art Walk tapahtumassa perjantaisin klo 12-16. Muina päivinä talvella ja kesäkaudella varsinaisia aukioloja ei ole, mutta taiteilijan ollessa paikalla ovet ovat avoinna.

Lue lisää:

Saavutettavuus: Pyörätuolilla ei pääse työhuoneelle. Ovella on kaksi porrasaskelmaa ja oviaukko on kapea.