Muut palvelut

Suomenlinnan virtuaalisisällöt

Suomenlinnaan voi tutustua myös virtuaalisesti. Tälle sivulle olemme koonneet kaikki virtuaaliset elämykset, joiden avulla pääsee helposti tutustumaan linnoitukseen. Hyviä virtuaalisia hetkiä Suomenlinnassa!

Skyview-palvelussa voi tutustua alueeseen ilmasta ja piipahtaa esimerkiksi tunneleiden tai juhlatilojen sisälle. Valittavana on talvi- ja kesänäkymä. Avaa Skyview uuteen välilehteen tästä linkistä.

Suomenlinnassa näkyvät ruotsalaisen, venäläisen ja suomalaisen aikakauden kerrostumat. Historiallisten karttojen avulla voi tutustua syvällisemmin Suomenlinnan historian vaiheisiin.

Rakennusten historia 360 -kartassa pääsee liikkumaan ilmakuvissa linnoituksen eri saarilla, zoomaamaan rakennuksiin ja tutustumaan linnoituksen ruotsalaisen, venäläisen ja suomalaisen kauden historiaan. Kartan avulla pääsee tutustumaan myös yleisölle suljettuihin paikkoihin, linnoituslaitteisiin ja kuivatelakkaan! Avaa kartta uuteen välilehteen tästä linkistä.

Google Mapsin päälle tehdystä kartasta voi tarkastella Suomenlinnan historiaa kolmella tavalla: historiallisten karttojen, rakennusvaiheiden ja sijainnin näkökulmasta. Avaa kartta uuteen välilehteen tästä linkistä.

Toisessa maailmansodassa käytetty sukellusvene Vesikko on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Entisöidyssä Vesikossa voi tutustua sukellusveneen ahtaisiin sisätiloihin, joissa noin 20 hengen miehistö työskenteli kymmenien metrien syvyydessä. Avaa Vesikon virtuaalikierros uuteen välilehteen tästä linkistä.

Autonomiasta Atalantaan -näyttely avaa suomalaista sotahistoriaa pronssitykeistä meritorjuntaohjukseen. Näyttelyssä on esillä runsaasti raskasta kalustoa. Muun muassa 1500-luvun tykinputket, viime sodissa käytössä olleita tykkejä ja panssarivaunu sekä meritorjuntaohjus 1980-luvulta. Lisäksi näyttelyssä voi tarkastella sotilasunivormujen kehitystä autonomian ajan ”Vanhan väen” sotilaasta 2000-luvun rauhanturvaajaan. Avaa virtuaalinen näyttely uuteen välilehteen tästä linkistä.

Suurella linnanpihalla, linnoituksen komendanttien virka-asuntona toimineessa talossa sijaitseva Ehrensvärd-museo esittelee linnoituksen 1700-luvun historiaa. Talon ensimmäinen isäntä oli linnoituksen perustaja Augustin Ehrensvärd. Ehrensvärd-museon sisätiloihin pääsee kurkkaamaan 360-kuvien avulla. Avaa virtuaaliesittely tästä linkistä uuteen välilehteen.

Venäläinen Viapori -verkkonäyttely kertoo Suomenlinnan venäläisen kauden historiasta. Linnoitus antautui toukokuussa 1808 Venäjän joukoille ja siirtyi laivoineen ja linnoituslaitteineen Venäjän keisarikunnalle. Venäläinen aika kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely esittelee Viaporin sotilaallista merkitystä, tekniikan kehitystä, rakentamisen uudistuksia ja kasarmin arkea. Millainen venäläinen Viapori – Krepost Sveaborg oikeastaan oli? Avaa verkkonäyttely uuteen välilehteen tästä linkistä.

Suomenlinnan YouTube-kanavalla voi katsoa Suomenlinna-aiheisia videoita ja tunnelmoida eri vuodenaikoja Suomenlinnassa. Avaa Suomenlinnan YouTube-kanava tästä linkistä uuteen välilehteen.

Suomenlinnasta ja muista Suomen maailmanperintökohteista on tarjolla monipuolista opetusmateriaalia. Siirry tutustumaan materiaaleihin Suomen maailmanperintökohteiden verkkosivuille.