Myllysali, suositus 60 (max. 72)

Linnoituksen entisen leipomon myllyn tiloihin kunnostettu raikkaan kaunis juhlatila, jonka akustiikka soveltuu myös teatteri- ja musiikkiesityksiin.

Juhlapöytä U-muodossa. Iso holvi-ikkunta takaseinällä.

  • Soveltuvuus: juhlat, konsertit, teatteriesitykset, klo 10–01
  • Henkilömäärä: suositus 60 (max 72)
  • Hinta: kesä pe-la 690 € / talvi ja muut päivät 590 €. Vuonna 2020-2021: kesä pe-la 750€ / talvi ja muut päivät 650€.
  • Tilat: korkea holvattu sali, eteinen, lämmityskeittiö, erillinen kabinetti yläkerrassa, wc-tilat toisessa kerroksessa
  • Kalusteet: pöydät ja tuolit 60 hengelle
  • Varusteet: internetyhteys (WLAN), mikserivahvistin, cd-soitin, kaiuttimet, videotykki, valkokangas
  • Huomaa: Ei sovi liikuntaesteisille, wc-tilat yläkerrassa

Myllysali soveltuu tunnelmaltaan hyvin juhliin, konsertteihin ja pieniin teatteriesityksiin. Kaunista holvattua salia valaisee suuri kuivatelakalle avautuva ikkuna. Korkean ristiholvatun tilan kaikuva akustiikka on hyvä ottaa huomioon tilaisuuden ohjelmaa suunniteltaessa. Wc-tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne kuljetaan rappuja pitkin. Tämän vuoksi tila ei sovellu liikuntaesteisille. Myllysali on mahdollista vuokrata sellaisenaan, tai yhdessä Tenalji von Fersenin juhlasalin kanssa. Tällöin vuokraukseen kuuluvat myös tiloja yhdistävät Leipomo- ja Korppukuivaamotilat.

Tutustu tilaan:

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Myllysalin historia

Tenalji von Fersenin rakennustyöt ajoittuvat eri aikakausille. Vuonna 1773 aloitetuissa rakennustöissä itäpäätyyn rakennettiin hevosvetoinen jauhinmylly ja rakennuksen keskiosaan leipomo, jossa on kuusi suurta leivinuunia ja niiden päällä holvattu korppukuivaamo. Nykyisen suuren juhlasalin paikalla oli viljavarasto.

Venäläisen kauden alussa rakennus oli alkuperäisessä käytössään. Vuonna 1843 mainitaan jauhinmyllyn olevan rikkoutunut ja poissa käytöstä. Krimin sodan pommituksessa rakennuksen ylin kerros vaurioitui niin pahoin, että se purettiin ja jätettiin matalaksi ullakoksi peltikaton alle.

Vuoden 1915 jälkeen entiseen jauhinmyllytilaan rakennettiin keskussähköasema, joka oli käytössä vielä pitkään suomalaisellakin kaudella.

Vuonna 2006 valmistuneessa peruskorjauksessa Myllysali kunnostettiin nykyiseen käyttöön, noin 60 hengen juhla- ja konserttitilaksi sekä palvelemaan juhlasalin lämpiönä. Tila on alun perin ollut kaksikerroksinen, ja muistutuksena vanhasta puisesta välipohjasta rakennettiin wc-tilohin johtava kolmionmuotoinen parvi.