Juhlatilat

Myllysali, suositus 60 (max. 72)

Valossa kylpevä ja elegantti Myllysali tuo tilaisuuteesi tyylikästä juhlan tuntua. Korkea ja raikkaan vaalea tila on uniikki ja omiaan häille, musiikkiesityksille tai muille ohjelmanumeroille.

  • Soveltuvuus: juhlat, konsertit, teatteriesitykset, klo 10–01
  • Henkilömäärä: suositus 60 (max 72)
  • Hinnat 2024–2025: kesä pe–la 950 € / talvi ja muut päivät 750 €. Varausmaksun osuus 200€.
  • Tilat: korkea holvattu sali, eteinen, lämmityskeittiö, erillinen kabinetti yläkerrassa, wc-tilat toisessa kerroksessa
  • Kalusteet: pöydät ja tuolit 70 hengelle
  • Varusteet: internetyhteys (WLAN), mikserivahvistin, cd-soitin, kaiuttimet, videotykki, valkokangas
  • Huom! Ei sovi liikuntaesteisille, wc-tilat yläkerrassa

Valoisan Myllysalin vaaleat pinnat, näyttävä lattialaatoitus ja avoin tila taipuvat moneksi. Kaartuvien korkeiden holvikattojen alla on avoimen juhlatilan lisäksi korotettu lava, joka takaa, että juhlapari tai ohjelmanumero pääsevät näkyville. Suuri kuivatelakalle avautuva ikkuna luo tilaan lempeän valaistuksen ja mahdollistaa tarjoilujen tai juhlakoristeiden näyttävän esillepanon. Korkean ristiholvatun tilan kaikuva akustiikka on hyvä ottaa huomioon tilaisuuden ohjelmaa suunniteltaessa.

Myllysali sijaitsee Susisaarella kävelymatkan päässä Suomenlinnan päälaiturista. Wc-tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne kuljetaan rappuja pitkin. Myllysali on mahdollista vuokrata sellaisenaan tai yhdessä Tenalji von Fersenin juhlasalin kanssa, tällöin vuokraukseen kuuluu myös tiloja yhdistävä Korppukuivaamon käytävä.

Tutustu tilaan:

Linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Tenalji von Fersenin rakennustyöt ajoittuvat eri aikakausille. Vuonna 1773 aloitetuissa rakennustöissä itäpäätyyn rakennettiin hevosvetoinen jauhinmylly ja rakennuksen keskiosaan leipomo, jossa on kuusi suurta leivinuunia ja niiden päällä holvattu korppukuivaamo. Nykyisen suuren juhlasalin paikalla oli viljavarasto.

Venäläisen kauden alussa rakennus oli alkuperäisessä käytössään. Vuonna 1843 mainitaan jauhinmyllyn olevan rikkoutunut ja poissa käytöstä. Krimin sodan pommituksessa rakennuksen ylin kerros vaurioitui niin pahoin, että se purettiin ja jätettiin matalaksi ullakoksi peltikaton alle.

Vuoden 1915 jälkeen entiseen jauhinmyllytilaan rakennettiin keskussähköasema, joka oli käytössä vielä pitkään suomalaisellakin kaudella.

Vuonna 2006 valmistuneessa peruskorjauksessa Myllysali kunnostettiin nykyiseen käyttöön, noin 60 hengen juhla- ja konserttitilaksi sekä palvelemaan juhlasalin lämpiönä. Tila on alun perin ollut kaksikerroksinen, ja muistutuksena vanhasta puisesta välipohjasta rakennettiin wc-tilohin johtava kolmionmuotoinen parvi.