Kulkuyhteydet

Omalla veneellä

Suomenlinnan telakka-alueen reunalla Susisaaressa sijaitseva vierassatama on suosittu pysähtymis- ja yöpymispaikka. Vierassatama palvelee veneilijöitä vapusta syyskuun loppuun. Vanhaan ammusvarastoon kunnostetuissa tiloissa sijaitsee satamaravintola Valimo, ja samasta rakennuksesta löytyvät kaikki sataman palvelut. Lue lisää Valimosta.

Satamaan saavutaan Länsi-Mustasaaren ja Susisaaren välissä kulkevaa väylää pitkin. Satamassa on 40 laituripaikkaa, joissa on aisakiinnitys. Kaikki kiinnittyminen on maksullista ja tapahtuu saapumis­järjestyksessä. Vierassatamassa ei vastaanoteta ennakkovarauksia. Suomenlinnassa ei myydä polttoainetta. Lisätietoja sataman palveluista ja kiinnittymismaksuista vierassataman omilta verkkosivuilta.

Vierassatama on ainoa vierailijoille tarkoitettu rantautumispaikka Suomenlinnassa. Muut linnoituksen alueella olevat laiturit ovat viranomaisten, puolustusvoimien, lautta- ja vesibussi­liikenteen tai asukkaiden käytössä, eikä niihin kiinnittyminen ole sallittua. Vilkkaan meriliikenteen (esim. ruotsinlaivojen) aiheuttaman aallokon vuoksi muualle kiinnittyminen saattaa aiheuttaa vaaratilanteita.