Kustaanmiekan eteläkärki kesällä lintuperspektiivistä

Kokous- ja juhlatilat

Oheisohjelma­palvelut

Suomenlinnassa toimivalta Ehrensvärd-seuralta voi varata opastusten lisäksi myös muita elämyksellisiä ohjelmia Suomenlinnassa. Tälle sivulle olemme koonneet esimerkkejä erilaisista ohjelmapalveluista Suomenlinnassa.

Lisätietoa ohjelmapalveluista ja varaukset

Katsaus historiaan kokous- tai juhlatilassa

Vanhoihin rakennuksiin kunnostettujen tilojen historia kiinnostaa useimpia kokous- ja juhlatiloissa vierailevia. Tilaisuuden alkuun voi järjestää oppaan kertomaan tilan entisestä käyttö­tarkoituksesta. Historiikissa opas kertoo tiivistetysti paitsi kokous- ja juhlatilan historiasta, myös koko Suomenlinnasta.

Tenalji von Fersenin tai Myllysalin vuokraaja voi varata myös samassa rakennuksessa sijaitsevan Pumppuhuoneen (kuvassa) esittelyn kokous- tai juhlapäivän erityisohjelmaksi.

Wellness-­hyvinvointiohjelmat

Vuoden 2017 ohjelmapalvelu uutuuteena on wellness-teemaiset hyvinvointiohjelma­palvelut! Valittavana on sekä aktiivisia tai rentouttavia oheisohjelmia; vaihtoehtoja on runsaasti.

Kiinnostaisiko esimerkiksi meditaatio, non-stop hieronta, luento somepaastosta tai kokonais­valtaisen hyvinvoinnin aiheista? Vai valitsisitteko sittenkin ohjelmaksi aistikävelyn ulkona Suomenlinnan historiallisessa ympäristössä?

Oluenmaistelu Suomenlinnan Panimossa

Suomenlinnan Panimo jatkaa linnoituksen pitkää oluen valmistamisen perinnettä. 1700-luvulla ruotusotilaiden jokapäiväisiin annoksiin kuului olut, ja jopa ylityökorvaukset saatiin kolpakoittain. Venäläisellä kaudella oluen kaupallinen valmistaminen sai vauhtia Nikolai Sinebrychoffin taitavissa käsissä.

Ravintola Suomenlinnan Panimossa syvennytään oluen historiaan esitelmän ja oluen maistelun avulla. Ohjelman kesto on noin 20 minuuttia. Ryhmille on mahdollista järjestää myös panimokierroksia.

Viisi kuppia teetä lähikuvassa.

Teen maisteluilta

Herkullinen teen maisteluilta järjestetään Suomenlinnan Lelumuseon suloisessa Café Samovarbarissa. Illan aikana maistellaan valikoima Demmerin teelaatuja ja saadaan opastusta erilaisten teelaatujen ja teen valmistuksen saloihin. Teen kanssa tarjoillaan sekä suolaista että makeaa Samovarbarin tapaan.

Yksityinen iltatilaisuus kestää noin 2,5 tuntia ja sen hinta on 375 € sisältäen museoliput, max. 25 henkilöä. Tiedustelut ja varaukset: myynti@demmer.fi tai posti@lelumuseo.fi

Aurinko laskemassa Kustaanmiekan vallien taakse.

Vauhdikkaasti Viaporin valleilla

Vauhdikkaasti Viaporin valleilla on yllätyksellinen tiimikisailu, jossa älypuhelimelle asennettu näkymätön rastirata vie ryhmän haastaviin tilanteisiin Suomenlinnassa. Ohjelman toteuttaa Elämystorppa Oy.