Kustaanmiekan eteläkärki kesällä lintuperspektiivistä

Kokous- ja juhlatilat

Oheisohjelma­palvelut

Suomenlinnassa toimivalta Ehrensvärd-seuralta voi varata opastusten lisäksi myös muita elämyksellisiä ohjelmia Suomenlinnassa. Tälle sivulle olemme koonneet esimerkkejä erilaisista ohjelmapalveluista Suomenlinnassa.

Lisätietoa ohjelmapalveluista ja varaukset

Katsaus historiaan kokous- tai juhlatilassa

Vanhoihin rakennuksiin kunnostettujen tilojen historia kiinnostaa useimpia kokous- ja juhlatiloissa vierailevia. Tilaisuuden alkuun voi järjestää oppaan kertomaan tilan entisestä käyttö­tarkoituksesta. Historiikissa opas kertoo tiivistetysti paitsi kokous- ja juhlatilan historiasta, myös koko Suomenlinnasta.

Tenalji von Fersenin tai Myllysalin vuokraaja voi varata myös samassa rakennuksessa sijaitsevan Pumppuhuoneen (kuvassa) esittelyn kokous- tai juhlapäivän erityisohjelmaksi.

Wellness-­hyvinvointiohjelmat

Vuoden 2017 ohjelmapalvelu uutuuteena on wellness-teemaiset hyvinvointiohjelma­palvelut! Valittavana on sekä aktiivisia tai rentouttavia oheisohjelmia; vaihtoehtoja on runsaasti.

Kiinnostaisiko esimerkiksi meditaatio, non-stop hieronta, luento somepaastosta tai kokonais­valtaisen hyvinvoinnin aiheista? Vai valitsisitteko sittenkin ohjelmaksi aistikävelyn ulkona Suomenlinnan historiallisessa ympäristössä?

Kolme viinipulloa joiden vieresssä kaadetaan punaviinia lasiin.

Gastronomia­opastus ja viinitasting

Suomenlinnan upseeristo vietti piknikkejä Piperin puistossa, söi hienoja illallisia ja joi eurooppalaisia viinejä jo lähes 250 vuotta sitten. Opastuksella kuulet Suomenlinnan historiasta ja gastronomiasta. Kierroksen päätteeksi pidetään viinitasting Suomenlinnan Lelumuseossa.

Opastuksen ja viinitastingin vetäjä on Maddalena Benedetti, jonka intohimona ovat viinit, gastronomia ja matkailu. Maddalena on opiskellut viinimestariksi ja maistattaa mieluiten eurooppalaisia viinejä, erityis­osaamisenaan Italia. Kierros ja tasting ovat ostettavissa myös erikseen.

Oluenmaistelu Suomenlinnan Panimossa

Suomenlinnan Panimo jatkaa linnoituksen pitkää oluen valmistamisen perinnettä. 1700-luvulla ruotusotilaiden jokapäiväisiin annoksiin kuului olut, ja jopa ylityökorvaukset saatiin kolpakoittain. Venäläisellä kaudella oluen kaupallinen valmistaminen sai vauhtia Nikolai Sinebrychoffin taitavissa käsissä.

Ravintola Suomenlinnan Panimossa syvennytään oluen historiaan esitelmän ja oluen maistelun avulla. Ohjelman kesto on noin 20 minuuttia. Ryhmille on mahdollista järjestää myös panimokierroksia.

Tykkisluuppi purjehtimassa.

Purjehdukset Tykkisluupilla

Tykkisluupit olivat 1700-luvun lopulla kehitettyjä sota-aluksia, joita rakennettiin kymmenittäin Viaporin telakalla Suomenlinnassa. Suomenlinnan telakalla vanhojen piirustusten mukaan rakennetulla tykkisluuppi Dianalla voi lähteä merimatkalle, joka tarjoaa historian havinaa entisaikain aluksella.

Merimatkaa elävöittää 1700-luvun miehistö. Alus liikkuu purjehtien, soutaen sekä moottorilla. Purjehduskausi kestää toukokuusta syyskuun loppuun.

Viisi kuppia teetä lähikuvassa.

Teen maisteluilta

Herkullinen teen maisteluilta järjestetään Suomenlinnan Lelumuseon suloisessa Café Samovarbarissa. Illan aikana maistellaan valikoima Demmerin teelaatuja ja saadaan opastusta erilaisten teelaatujen ja teen valmistuksen saloihin. Teen kanssa tarjoillaan sekä suolaista että makeaa Samovarbarin tapaan.

Yksityinen iltatilaisuus kestää noin 2,5 tuntia ja sen hinta on 375 € sisältäen museoliput, max. 25 henkilöä. Tiedustelut ja varaukset: myynti@demmer.fi tai posti@lelumuseo.fi

Talvinäkymä lautalta kohti Suomenlinnaa.

Hyvinvointiluennot

Toimistosoturien toiminnallisten valmennus­tapahtumien ja luentojen aiheina ovat esimerkiksi vuorovaikutus, keskittyminen ja stressinhallinta. Ohjelman toteuttaa Treasure Coaching. Ohjelma voidaan järjestää suomeksi tai englanniksi.

Aurinko laskemassa Kustaanmiekan vallien taakse.

Vauhdikkaasti Viaporin valleilla

Vauhdikkaasti Viaporin valleilla on yllätyksellinen tiimikisailu, jossa älypuhelimelle asennettu näkymätön rastirata vie ryhmän haastaviin tilanteisiin Suomenlinnassa. Ohjelman toteuttaa Elämystorppa Oy.

Syksyiset puut näkyvät tunnelin aukosta.

Oivallus­generaattori

Oivallus­generaattori ohjelmoi aivot ajattelemaan laatikossa ja sen ulkopuolella. Valmennusohjelmassa havainnoidaan vuorovaikutuksen merkitystä eri näkökulmista. Oivallusgeneraattori soveltuu virkistyspäivän tai kokouspäivän ohjelmaksi ja sen toteuttaa Treasure Coaching. Ohjelma voidaan järjestää suomeksi tai englanniksi.

Harmaakivimuuria pitkin kasvava köynnöskasvi ruskan väreissä.

1700-luvun elämää

"Elämää Suomenlinnassa" on historiallinen monologi, joka kuljettaa ryhmän 1700-luvun lopun Suomenlinnaan. Esityksen aikana kuullaan tuon ajan elämästä Viaporissa kahden aikakauden naisen kertomana. Puheenvuoron saavat sekä aatelisnainen Sofia Ehrenreuter että keittäjä-Cajsa. Rooleissa Meri Nenonen, kesto noin 20 minuuttia.