Pirunkirkon juhlasali, max. 120

Venäläisellä kaudella luterilaisena kirkkona toimineen rakennuksen yläkertaan sijoittuu kaunis ja suosittu juhlatila, jonka jykevä lankkulattia, seinämaalaukset ja holvikaaret luovat juhlaan tunnelmalliset puitteet.

Valkoinen holvikatto, pöydissä juhlakattaus.

  • Soveltuvuus: juhlatilaisuudet, klo 10-01
  • Henkilömäärä: max 120
  • Hinta vuonna 2018-2019: kesä pe-la 1100 € / talvi ja muut päivät 810 €. Vuonna 2020-2021: kesä pe-la 1200€ / talvi ja muut päivät 850€.
  • Tilat: holvattu sali, 2 kabinettia, lämmityskeittiö, wc-tilat, asiakasvarasto
  • Kalustus: harmaat pöydät ja penkit, mustia irtotuoleja
  • Varustus: internetyhteys (WLAN), valkokangas, mikserivahvistin, CD-soitin, langallinen mikrofoni, videotykki

Pääsisäänkäynti on rakennuksen läpi kulkevassa tunnelissa, josta noustaan juhlavaa kierreportaikkoa pitkin rakennuksen toiseen kerrokseen. Sali on maalattu perinteisin värein: seinien yläosat valkoisiksi ja alaosat vaaleansiniseksi. Ajan patinoima lankkulattia sekä pääportaikon ja takahuoneiden seinämaalaukset ovat salin erikoisuuksia. Sali sopii erityisen hyvin juhlatilaisuuksien järjestämiseen, ja kabinettitilat soveltuvat esimerkiksi vihkiseremoniaan.

Tutustu tilaan:

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Pirunkirkon juhlasalin historia

Ruotsin kuningas Kustaa III laski Kruunulinna Ehrensvärdin peruskiven vuonna 1775. Siipirakennusten rakennustyöt aloitettiin vuonna 1776. Vuoteen 1777 mennessä rakennuksesta oli muurattu harmaakivisen kellarikerroksen pohjoispääty ja länsisivu. Muita osia rakennuksesta ei voitu muurata, koska paikalla oli vielä laivaston venevajoja.

Seuraavana vuonna rakennusmäärärahat vedettiin kuitenkin pois, ja työt pääsivät alkamaan uudelleen vasta vuonna 1785. Nyt rakentaminen sujui ennätysvauhtia niin, että seuraavana vuonna rakennus valmistui armeijan laivaston telakan käyttöön. Venäläisen kauden alussa rakennuksessa oli luterilainen kirkko.

Rakennus vaurioitui pahoin Krimin sodan pommituksissa. Sodan jälkeen ylin kerros purettiin ja toinen varsinainen kerros jäi raunioituneeksi ullakkotilaksi ja ensimmäisen kerroksen pohjoispää kouluksi. Käymäläsiiven ensimmäinen varsinainen kerros kunnostettiin ortodoksiseksi rukoushuoneeksi.