Museot

Lelumuseo

Puuterin­värisessä pitsihuvilassa sijaitsevan Lelumuseon kokoelmiin kuuluu vanhoja nukkeja, antiikkinalleja ja muita vanhoja leikkikaluja 1800-luvun alkupuolelta Neuvostoliiton romahdukseen saakka. Sota-ajan leikkikalut ja pelit ovat yksi museon erikoisuuksista.

Lelumuseo kuvattuna ulkoa kesällä. Etualalla Café Samovarbarin terassi. Museon yhteydessä on Café Samovarbar, jossa tarjotaan paikan päällä leivottuja herkkuja. Museolla on myös oma puoti, joka myy nostalgisia matkamuistoja.

Lelumuseo on avoinna kesäkaudella päivittäin. Keväällä ja syksyllä Lelumuseon aukiolot vaihtelevat. Aukiolot voi tarkistaa kalenterista, johon pääsee tästä linkistä.

Pääsymaksu

Liput voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan.

10 kysymystä museosta

Museot ovat koonneet museokierrosta varten 10 kysymyksen listan, jonka avulla museo tulee tutuksi. Kysymykset voi tulostaa mukaan ennen vierailua. Tiedosto avautuu uuteen välilehteen. 10 kysymystä Lelumuseosta (pdf).

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on porras. Liikuteltava ramppi nostetaan tarvittaessa paikalle helpottamaan sisäänkäyntiä. Sisään pääsee pyörätuolilla avustettuna. Sisätilat ovat museossa liikkumis­esteisten kannalta kohtalaisen esteettömät. Tilat ovat yhdessä tasossa, ja näyttelytilassa on myös istuimia levähtämiseen. Museon vitriineissä on katseltavaa myös matalalla. Museon wc-tiloista toinen soveltuu liikuntaesteisille.

Lue lisää Lelumuseosta ja Café Samovarbarista museon omilta verkkosivuilta.

Petra Tandefelt museossaan vitriinin edessä lelu kädessään.

Lelumuseo on nostalgian ystävän aarreaitta

Lelumuseon omistajan Petra Tandefeltin mukaan lelut ovat tapa kurkistaa historiaan. Suomenlinnan Lelumuseon kokoelmaa on kerätty 50 vuotta ja se käsittää tuhansia leluja 1830-luvulta Neuvostoliiton romahdukseen saakka