Lelumuseo

Puuterinvärisessä pitsihuvilassa sijaitsevan Lelumuseon kokoelmiin kuuluu vanhoja nukkeja, antiikkinalleja ja muita vanhoja leikkikaluja 1800-luvun alusta 1960-luvulle saakka. Sota-ajan leikkikalut ja pelit ovat yksi museon erikoisuuksista. Siirry Lelumuseon sivuille.

Lelumuseo kuvattuna ulkoa kesällä. Etualalla Café Samovarbarin terassi. Museon yhteydessä toimii Café Samovarbar, jossa tarjotaan paikan päällä leivottuja herkkuja. Museolla on myös oma puoti, joka myy nostalgisia matkamuistoja. Lue lisää Café Samovarbarista.

Lelumuseo on avoinna kesäkaudella päivittäin. Keväällä ja syksyllä Lelumuseo on auki viikonloppuisin sekä tapahtumien yhteydessä. Katso tarkemmat aukioloajat kalenterista.

Sisäänpääsymaksu, euroa: 7/5/3/17 (aikuiset, opiskelijat/eläkeläiset, lapset, perhelippu 2+2). Lelumuseossa käy myös museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä.

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on portaat. Käytettävissä on puinen luiska, joka nostetaan tarvittaessa paikalle. Sisään pääsee pyörätuolilla avustettuna. Sisätilat ovat museossa liikkumisesteisten kannalta kohtalaisen esteettömät. Tilat ovat yhdessä tasossa, ja näyttelytilassa on myös istuimia levähtämiseen. Museon wc-tiloista toinen, tilavampi soveltuu liikuntaesteisille.

Katso museon 360-esittely

Tutustu Lelumuseoon Suomenlinnan Skyview-palvelussa.

Palveluun

Herkuttele museon kahvilassa

Lelumuseon yhteydessä toimivassa Café Samovarbarissa voit maistaa kahvilassa leivottuja herkkuja.

Kahvilan sivulle