Museot

Lelumuseo

Puuterin­värisessä pitsihuvilassa sijaitsevan Lelumuseon kokoelmiin kuuluu vanhoja nukkeja, antiikkinalleja ja muita vanhoja leikkikaluja 1800-luvun alusta 1960-luvulle saakka. Sota-ajan leikkikalut ja pelit ovat yksi museon erikoisuuksista.

Lelumuseo kuvattuna ulkoa kesällä. Etualalla Café Samovarbarin terassi. Museon yhteydessä on Café Samovarbar, jossa tarjotaan paikan päällä leivottuja herkkuja. Museolla on myös oma puoti, joka myy nostalgisia matkamuistoja.

Lelumuseo on avoinna kesäkaudella päivittäin. Keväällä ja syksyllä Lelumuseon aukiolot vaihtelevat. Aukiolot voi tarkistaa kalenterista, johon pääsee tästä linkistä.

Pääsymaksu

Sisäänpääsy­maksu, euroa: 7/5/3/17 (aikuiset, opiskelijat/eläkeläiset, lapset, perhelippu: 2 aikuista + 2–4 lasta). Lelumuseossa käy myös museokortti. Siirry Museokortin sivuille tästä.

Saavutettavuus

Sisäänkäynnillä on portaat. Käytettävissä on puinen luiska, joka nostetaan tarvittaessa paikalle. Sisään pääsee pyörätuolilla avustettuna. Sisätilat ovat museossa liikkumis­esteisten kannalta kohtalaisen esteettömät. Tilat ovat yhdessä tasossa, ja näyttelytilassa on myös istuimia levähtämiseen. Museon wc-tiloista toinen soveltuu liikuntaesteisille.

Lue lisää Lelumuseosta ja Café Samovarbarista museon omilta verkkosivuilta.

Katso museon 360-esittely

Tutustu Lelumuseoon Suomenlinnan Skyview-palvelussa.

Herkuttele museon kahvilassa

Lelumuseon yhteydessä toimivassa Café Samovarbarissa voit maistaa kahvilassa leivottuja herkkuja.