Kulkuyhteydet

HSL:n lautta

Lauttaliikenteestä vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Vuoden- ja vuorokauden­ajasta riippuen lauttoja kulkee 1-4 kertaa tunnissa aamusta yöhön ympäri vuoden. Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Katso lautta-aikataulut tästä (pdf).

Lautta lähtee Kauppatorin itälaidalta, Presidentin­linnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla. Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Lautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A. Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Kesäisin lippuja myydään Kauppatorin lautta­terminaalin myyntipisteessä. Lautassa lippuja ei myydä. Lippujen hinnat voi tarkistaa HSL:n verkkosivuilta. Helsinki-kortilla matka on ilmainen.

Lautan kyytiin mahtuu 1–2 ajoneuvoa. Autopaikka­varauksia ottaa vastaan Suomenlinnan Liikenne Oy. Siirry heidän sivuilleen tästä.

Suomenlinnassa tapahtuu ympäri vuoden

Suomenlinnassa tapahtuu kaikkina vuodenaikoina. Tervetuloa esimerkiksi näyttelyihin, museoihin, konserttiin tai opastetulle kierrokselle.

Linnoituksella on kiinnostava historia

Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus, jota alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana vuonna 1748.