HSL:n lautta Suokki kuljettaa kävijöitä Suomenlinnaan

Kulkuyhteydet

HSL:n lautta

Lautta-aika­taulut ja matkan kesto

Lauttaliikenteestä vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Vuoden- ja vuorokauden­ajasta riippuen lauttoja kulkee 1-4 kertaa tunnissa aamusta yöhön ympäri vuoden. Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Siirry tästä tarkistamaan lautan aikataulut Suomenlinnan Digioppaasta.

Lautan lähtöpaikat

Kauppatorilta lautta lähtee torin itälaidalta, Presidentin­linnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Lauttaliput

Lautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Mikäli sinulla on voimassa oleva HSL-lippu (AB, ABC tai ABCD), voit käyttää lippua lautassa. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A.

Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Huomioithan, että lipun voimassaoloaika alkaa ostohetkestä.

Lippu tulee ostaa ennen lauttaan astumista. Lautassa ei myydä lippuja. Lippujen hinnat voi tarkistaa HSL:n verkkosivuilta tästä linkistä. Helsinki-kortilla matka on ilmainen.

Suomenlinnassa tapahtuu ympäri vuoden

Suomenlinnassa tapahtuu kaikkina vuodenaikoina. Tervetuloa esimerkiksi näyttelyihin, museoihin, konserttiin tai opastetulle kierrokselle.

Linnoituksella on kiinnostava historia

Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus, jota alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana vuonna 1748.