Palveluntarjoajat

Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen myyntipalvelu vuokraa kaikki tilat ilman palveluja, ja asiakas voi itse tilata tilaisuuteensa haluamansa tarjoilut, ohjelman ja kuljetukset suoraan palveluntarjoajalta.

Tilaisuuden järjestämisen helpottamiseksi olemme koonneet alle saarella toimivien yrittäjien tietoja sekä tietoa kulkuyhteyksistä.

Catering

Kokoustarjoilut ja -lounaat sekä juhlien catering-palvelut voi tilata haluamaltaan palveluntarjoajalta. Tarjolla on muun muassa suomenlinnalaisia pitopalvelu- ja ravintolatoimijoita, joille tilamme ovat tutut, joten tilaisuuden suunnittelu heidän kanssaan on vaivatonta. Kaikki toimijat sijaitsevat  Suomenlinnassa, mikä helpottaa tilaisuuden järjestelyitä.

Bastion Catering
Café Vanille
Ravintola Susisaaren Ruokala
Ravintola Suomenlinnan Panimo
Soda Catering

Lue lisäksi Suomenlinnassa toimivista ravintoloista.

Majoitus

Linnoituksessa voi majoittua ympäri vuoden Hostel Suomenlinnassa, joka sijaitsee lähellä päälaituria. Hostellissa on noin 40 vuodepaikkaa, jotka ovat sekä pienemmissä yksityishuoneissa että isommissa ryhmämajoitushuoneissa. Suurempien ryhmien on mahdollista varata koko hostelli omaan käyttöönsä. Lisätietoja Hostel Suomenlinnan palveluista täältä.

Huom! Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen vuokraajana saat majoituksesta –10% alennuksen! Ilmoita varatessasi koodi: SLHK

Kuljetukset

Suomenlinnaan pääsee kätevästi lautalla Kauppatorin rannasta. Merimatka HSL:n lautalla kestää vain 15 minuuttia ja lautta kulkee Suomenlinnaan ympäri vuoden joka säällä.Kesäisin tilaisuuksiin pääsee myös JT-Linen vesibussilla, joka liikennöi Kauppatorin Kolera-altaalta Suomenlinnakeskuksen ja Kuninkaanportin laitureihin. Suomenlinnassa ei ole taksia tai muuta vastaavaa kuljetusyritystä.

Linnoituksessa liikutaan pääosin jalkaisin, mutta kokous- tai juhlatilan vuokraaja voi tuoda auton saareen huoltoajoa, kuten tavaroiden kuljetusta, varten. HSL:n lauttaan mahtuu muutama auto ja lisäksi Katajanokalta kulkee arkisin päiväsaikaan huoltolautta, johon mahtuu useampia ja isompia autoja. Huoltolautta on hyvä vaihtoehto, jos saareen tuotavaa tavaraa on paljon ja aikataulut sopivat tilaisuuteen. Auton kuljattaminen lautalla on maksullista ja lauttapaikka autolle kannattaa varata hyvissä ajoin Suomenlinnan liikenteen kautta.

Tilaisuuden järjestäjän kannattaa tutustua huolellisesti lauttojen aikatauluihin sekä lauttojen autopaikkojen varauskäytäntöihin. Viimeisestä HSL:n lautasta, joka lähtee mantereelle klo 02 aamuyöllä, ei parane myöhästyä, sillä seuraava lautta aloittaa liikennöinnin vasta aamukuudelta.

Linnoituksessa on mahdollista kulkea myös polkupyörätaksilla. Taksi Viapori kulkee linnoituksessa ympäri vuoden ja on käytettävässä sekä henkilö- että tavarankuljetukseen.

Ryhmät voivat tilata matkansa Suomenlinnaan osana Ehrensvärd-seuran ryhmäpakettia. Tilaisuuden järjestäjä voi myös vuokrata oman vesibussikuljetuksen joltain liikennöitsijältä. Hinta vaihtelee lähtöpaikan sekä ryhmän ja laivan koon mukaan.

Vesibussiyrittäjiä

Cardinal Marine Charters Oy Ab
IHA-Lines
Helsingin Vesibussit Oy
JT-Line Oy
Royal Line
Sun Lines Oy
Norsöline
Marival matkat, Sinna Company Oy
T:mi Liikennöitsijä Ventelä
Juva Shipping Oy

Vesitakseja

Vesitaksi
Helsingin venetaksi
Trou Noir

Perinnepurjealuksia

Merihelsinki
Fregatti Oy
Suomen perinnepurjelaivat ry
Valborg
Viaporin telakka ry
Purjelaivasatama

Valokuvaaja

Valokuvaaja Dorit Salutskij on paikallinen toimija, joka tarjoaa kuvauspalveluita Suomenlinnassa erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Yhteystiedot: dorit@doritsalutskij.fi, puh. 040 5370017, Suomenlinna C 31 O, (ovi tunnelissa), 00190 Suomenlinna.

Muuta paikallista ohjelmaa

Paikallinen muusikko Osmo Palonen tarjoaa musiikkiesityksiä tilaisuuksiin. Lisätietoja voi lukea hänen omilta sivuilltaan.

 

Lonna

Lonna on pieni saari Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä, vain seitsemän minuutin merimatkan päässä mantereelta. Vesibussi operoi saareen toukokuusta syyskuuhun. Lonnassa on ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä tapahtumia. Lisätietoja ja varaukset Lonnan omilta sivuilta sekä Miinamakasiinien esitteestä.