Kokous- ja juhlatilat

Palveluntarjoajat

Suomenlinnan kokous- ja juhla­tilojen myyntipalvelu vuokraa kaikki tilat ilman palveluja, ja asiakas voi itse tilata tilaisuuteensa haluamansa tarjoilut, ohjelman ja kuljetukset suoraan palvelun­tarjoajalta.

Tilaisuuden järjestämisen helpottamiseksi olemme koonneet alle saarella toimivien yrittäjien tietoja sekä tietoa kulku­yhteyksistä.

Pitopalvelut

Kokoustarjoilut ja -lounaat sekä juhlien catering-palvelut voi tilata haluamaltaan palvelun­tarjoajalta. Tarjolla on muun muassa suomenlinnalaisia pitopalvelu- ja ravintola­toimijoita, joille tilamme ovat tutut, joten tilaisuuden suunnittelu heidän kanssaan on vaivatonta. Kaikki toimijat sijaitsevat Suomenlinnassa, mikä helpottaa tilaisuuden järjestelyitä.

Lue lisää catering-yritysten verkkosivuilta:

Lue lisäksi Suomenlinnassa toimivista ravintoloista.

Majoitus

Linnoituksessa voi majoittua ympäri vuoden Hostel Suomenlinnassa, joka sijaitsee lähellä päälaituria. Hostellissa on noin 40 vuodepaikkaa, jotka ovat sekä pienemmissä yksityishuoneissa että isommissa ryhmämajoitus­huoneissa. Suurempien ryhmien on mahdollista varata koko hostelli omaan käyttöönsä. Lisätietoja Hostel Suomenlinnan palveluista täältä.

Huom! Suomenlinnan kokous- ja juhla­tilojen vuokraajana saat majoituksesta –10% alennuksen! Ilmoita varatessasi koodi: SLHK

Kuljetukset

Suomenlinnaan pääsee kätevästi lautalla Kauppatorin rannasta. Merimatka HSL:n lautalla kestää vain 15 minuuttia ja lautta kulkee Suomenlinnaan ympäri vuoden joka säällä.Kesäisin tilaisuuksiin pääsee myös JT-Linen vesibussilla, joka liikennöi Kauppatorin Kolera-altaalta Tykistölahden ja Kuninkaanportin laitureihin. Suomenlinnassa ei ole taksia tai muuta vastaavaa kuljetusyritystä. Tutustu tarkemmin kulkuyhteyksiin.

Linnoituksessa liikutaan pääosin jalkaisin, mutta kokous- tai juhla­tilan vuokraaja voi tuoda auton saareen huoltoajoa, kuten tavaroiden kuljetusta, varten. HSL:n lauttaan mahtuu muutama auto ja lisäksi Katajanokalta kulkee arkisin päiväsaikaan huoltolautta, johon mahtuu useampia ja isompia autoja. Huoltolautta on hyvä vaihtoehto, jos saareen tuotavaa tavaraa on paljon ja aikataulut sopivat tilaisuuteen. Auton kuljattaminen lautalla on maksullista. Varaa lauttapaikka autolle hyvissä ajoin Suomenlinnan liikenteen kautta.

Tilaisuuden järjestäjän kannattaa tutustua huolellisesti lauttojen aikatauluihin sekä lauttojen autopaikkojen varaus­käytäntöihin. Viimeisestä HSL:n lautasta, joka lähtee mantereelle klo 02 aamuyöllä, ei parane myöhästyä, sillä seuraava lautta aloittaa liikennöinnin vasta aamukuudelta.

Linnoituksessa on mahdollista kulkea myös polkupyörätaksilla. Taksi Viapori kulkee linnoituksessa ympäri vuoden ja on käytettävässä sekä henkilö- että tavarankuljetukseen.

Ryhmät voivat tilata matkansa Suomenlinnaan osana Ehrensvärd-seuran ryhmäpakettia. Tilaisuuden järjestäjä voi myös vuokrata oman vesibussi­kuljetuksen joltain liikennöitsijältä. Hinta vaihtelee lähtöpaikan sekä ryhmän ja laivan koon mukaan.

Vesibussiyrittäjiä

Vesitakseja

Perinnepurjealuksia

Valokuvaaja

Valokuvaaja Dorit Salutskij on paikallinen toimija, joka tarjoaa kuvauspalveluita Suomenlinnassa erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Yhteystiedot:

Muuta paikallista ohjelmaa

Paikallinen muusikko Osmo Palonen tarjoaa musiikki­esityksiä tilaisuuksiin. Lue lisää Osmo Palosen verkkosivuilta.

Upseerikerho

Upseerikerhon perinteistä kerhoravintolaa voi vuokrata yksityis­tilaisuuksiin. Upseerikerhon vuokrattavia tiloja ovat 100 hengen juhlasali, 10 hengen kabinetti ja 10-30 hengen biljardisali-perinnetilat. Myös saunan vuokraus on mahdollista.

Lue lisää Upseerikerhon omilta sivuilta.

Lonna

Lonna on pieni saari Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä, vain seitsemän minuutin merimatkan päässä mantereelta. Vesibussi operoi saareen toukokuusta syyskuuhun. Lonnassa on ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä tapahtumia.

Lisätietoja ja varaukset: