Kustaanmiekka

Linnoitus ja historia

Luonto ja kulttuuri­maisema

Suomenlinnan luonto on lähes kokonaan ihmisen muokkaamaa. Maisema vaihtelee erityyppisiin linnoitettuihin alueisiin ja saaristo­luonnosta kaupunki­puistoon. Monet muuttolinnut pysähtyvät Suomenlinnassa, ja useat linnut, kuten valkoposki­hanhet ja joutsenet, laiduntavat tai pesivät saarilla.

Tässä osiossa kerrotaan Suomenlinnan kulttuuri­maiseman historiasta ja nykypäivästä sekä siitä, miten maisemaa kunnostetaan ja hoidetaan.

Myös kävijät ovat tärkeässä roolissa vaikuttamassa Suomenlinnan maiseman säilymiseen. Noudattamalla paikan päällä olevia ohjeita kaikki voivat auttaa maailmanperintökohteen suojelussa. Lue lisää vastuullisesta vierailusta.

Puistokummiohjaaja opastaa puistokummia , taustalla Suomenlinnan maisemaa.

Puistokummiksi Suomenlinnaan

Suomenlinnassa on mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä puistokummitoiminnan kautta. Apua tarvitaan muun muassa roskien keruussa, haravoinnissa ja rikkaruohojen sekä vieraslajien kitkemisessä.

Kuvassa kävijöitä kävelemässä Susisaaren sillalla kesällä

Kestävä matkailu

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on maamme suosituimpia matkailukohteita. Matkailun kasvu maailmalla, Suomessa ja Helsingissä näkyy myös Suomenlinnassa. Suomenlinnan hoitokunta on aktiivinen kumppani verkostoissa, jossa matkailua määritellään ja kehitetään.