Kustaanmiekka

Linnoitus ja historia

Luonto ja kulttuuri­maisema

Suomenlinnan luonto on lähes kokonaan ihmisen muokkaamaa. Maisema vaihtelee erityyppisiin linnoitettuihin alueisiin ja saaristo­luonnosta kaupunki­puistoon. Monet muuttolinnut pysähtyvät Suomenlinnassa, ja useat linnut, kuten valkoposki­hanhet ja joutsenet, laiduntavat tai pesivät saarilla.

Tässä osiossa kerromme Suomenlinnan kulttuuri­maiseman historiasta ja nykypäivästä sekä siitä, miten maisemaa kunnostetaan ja hoidetaan.

Itse olet kävijänä tärkeässä roolissa vaikuttamassa Suomenlinnan maiseman säilymiseen. Noudata paikan päällä olevia ohjeita, pysyttele pois rajatuilta alueilta, laita roskasi roskikseen ja kunnioita ympäristöä rauhallisella käytöksellä. Muistathan myös, ettei Suomenlinnassa saa turvallisuussyistä grillata tai tehdä avotulta; tällä suojellaan maailmanperintö­kohdetta.

Puistokummiohjaaja opastaa puistokummia , taustalla Suomenlinnan maisemaa.

Puistokummiksi Suomenlinnaan

Suomenlinnassa on mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä puistokummitoiminnan kautta. Apua tarvitaan muun muassa roskien keruussa, haravoinnissa ja rikkaruohojen sekä vieraslajien kitkemisessä.

Kuvassa kävijöitä kävelemässä Susisaaren sillalla kesällä

Kestävä matkailu

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on maamme suosituimpia matkailukohteita. Matkailun kasvu maailmalla, Suomessa ja Helsingissä näkyy myös Suomenlinnassa. Suomenlinnan hoitokunta on aktiivinen kumppani verkostoissa, jossa matkailua määritellään ja kehitetään.