Juhlatilat

Ruutikellari, max. 60

Ruudin säilytystilana 1700-luvulla toiminut Ruutikellari kätkee jykevien seiniensä sisään tunnelmallisen juhlatilan. Kauniin Ruutikellarin jykevien tiiliseinien kutsuvaan tunnelmaan on helppo rakentaa unelmiensa juhlat.

Ruutikellari, juhlatila Suomenlinnassa, 60 henkilöä

  • Soveltuvuus: juhlat klo 10–01, kokoukset klo 9–17
  • Henkilömäärä: max 60 (Koskee kaikkia tilassa olevia henkilöitä, myös esim. pitopalveluhenkilökuntaa)
  • Hinnat vuosina 2023–2025: kesä pe–la 690 € / talvi ja muut päivät 570 €. Varausmaksun osuus 200€.
  • Tilat: juhlasali, lämmityskeittiö
  • Kalustus: ruokapöydät ja tuolit 60 hengelle, tarjoilupöydät, 2 syöttötuolia
  • Varustus: valkokangas, dataprojektori, internetyhteys (WLAN), mikserivahvistin, mikrofoni, fläppitaulu
  • Huom! Ei sovellu liikuntaesteisille, wc-tilat sijaitsevat erillisessä ulkorakennuksessa

Suojaisa Ruutikellari on kuin oma maailmansa rauhallisella Susisaarella. Rakennuksen tukevien ja korkeiden tiiliseinien läpi ei kantaudu melu, eikä matkapuhelinten kenttäkään – tilassa voi keskittyä pelkästään yhdessäoloon. Saliin kuljetaan sisään kapeaa puolustuskäytävää pitkin. Toisessa puolustuskäytävässä on pieni lämmityskeittiö. Wc-tilat sijaitsevat erillisessä ulkorakennuksessa.

Tutustu tilaan

Linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Kustavilaisena aikana Viaporiin rakennettiin kolme isoa ruutimakasiinia. Vuosina 1776–1778 rakennettu Susisaaren Ruutikellari on näistä toisena säilynyt tähän päivään.

Susisaaren Ruutikellarin päätyjen valtavat kaariaukot on muurattu umpeen tiilellä.

Sisätilassa näkyy yhä ruotsalaisaikainen arkkitehtuuri: suurta tynnyriholvattua huonetilaa kiertää matala, holvattu, kivääriaukkoinen puolustuskäytävä. Kellarin sisäosaan pääsi ainoastaan ympäryskäytävän kautta rakennuksen eteläpäädystä. Seinissä ja holveissa oli taidokas ilmanvaihtojärjestelmä pitämässä ruutia kuivana.

Kattorakenteet tuhoutuivat Krimin sodan pommitusten aiheuttamassa tulipalossa.

Vuonna 1878 kellari peitettiin kokonaan mahtavin maa- ja hiekkakerroksin, ja näkyviin jäi vain maasyvennyksessä koillisjulkisivu. Suomalaisella kaudella Ruutikellaria käytettiin varastona ja perunakellarina. Kellarin päädyn sisäseinään puhkaistiin oviaukko. Vuonna 1999 Ruutikellari korjattiin vuokrattavaksi kokous- ja juhlatilaksi.