Ruutikellari, max. 60

Ruudin säilytystilana 1700-luvulla toiminut Ruutikellari kätkee jykevien seiniensä sisään tunnelmallisen juhla- ja kokoustilan.

Juhlapöytä U-muodossa, holvikatto.

  • Soveltuvuus: juhlat klo 10-01, kokoukset klo 8-20
  • Henkilömäärä: max 60 (Koskee kaikkia tilassa olevia henkilöitä, myös esim. pitopalveluhenkilökuntaa)
  • Hinta: kesä pe-la 640 € / talvi ja muut päivät 540 €. Vuonna 2020-2021: kesä pe-la 650€ / talvi ja muut päivät 550€.
  • Tilat: juhlasali, lämmityskeittiö
  • Kalustus: ruokapöydät ja tuolit 60 hengelle, tarjoilupöydät, 2 syöttötuolia
  • Varustus: valkokangas, dataprojektori, internetyhteys (WLAN), mikserivahvistin, CD-soitin, mikrofoni, fläppitaulu
  • Huomaa!  wc-tilat sijaitsevat erillisessä ulkorakennuksessa. Juhlatila on suljettu joulusta maaliskuun loppuun, tila ei sovellu liikuntaesteisille

Paksun maakaton suojaama Ruutikellari on korkea tiilinen tynnyriholvitila. Ruutikellari sijaitsee rauhaisalla alueella Susisaarella. Saliin kuljetaan sisään kapeaa puolustuskäytävää pitkin. Toisessa puolustuskäytävässä on pieni lämmityskeittiö. Wc-tilat sijaitsevat erillisessä ulkorakennuksessa. Ruutikellarissa järjestät rauhallisen tilaisuuden, sillä sen sisällä eivät puhelimet toimi.

Tutustu tilaan

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Ruutikellarin historia

Kustavilaisena aikana Viaporiin rakennettiin kolme isoa ruutimakasiinia. Vuosina 1776–1778 rakennettu Susisaaren Ruutikellari on näistä toisena säilynyt tähän päivään.

Susisaaren Ruutikellarin päätyjen valtavat kaariaukot on muurattu umpeen tiilellä.

Sisätilassa näkyy yhä ruotsalaisaikainen arkkitehtuuri: suurta tynnyriholvattua huonetilaa kiertää matala, holvattu, kivääriaukkoinen puolustuskäytävä. Kellarin sisäosaan pääsi ainoastaan ympäryskäytävän kautta rakennuksen eteläpäädystä. Seinissä ja holveissa oli taidokas ilmanvaihtojärjestelmä pitämässä ruutia kuivana.

Kattorakenteet tuhoutuivat Krimin sodan pommitusten aiheuttamassa tulipalossa.

Vuonna 1878 kellari peitettiin kokonaan mahtavin maa- ja hiekkakerroksin, ja näkyviin jäi vain maasyvennyksessä koillisjulkisivu. Suomalaisella kaudella Ruutikellaria käytettiin varastona ja perunakellarina. Kellarin päädyn sisäseinään puhkaistiin oviaukko. Vuonna 1999 Ruutikellari korjattiin vuokrattavaksi kokous- ja juhlatilaksi.