Kesäteatteri

Suosittu kesäteatteri sijaitsee Susisaaressa Hyvän Omantunnon linnakkeessa, jossa kesäteatteri on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Kesäteatteri löytyy matkailijan kartasta numerolla 36. Siirry karttaan tästä (pdf). Teatterissa on nähty muun muassa näytelmät Veljeni Leijonamieli, Taru sormusten herrasta, Tuntematon sotilas ja Ronja, ryövärintytär.

Näytöksistä vastaa Ryhmäteatteri. Katsomossa on lähes 500 paikkaa, ja se on katoksen ansiosta linnoituksen suurin ”sisätila”. Siirry Ryhmäteatterin verkkosivuille. Tutustu teatteriin Suomenlinnan Skyview-palvelussa.

Saavutettavuus: Kesäteatteriin pääseminen pyörätuolilla edellyttää erikoisjärjestelyjä, ja siitä tulee sopia etukäteen, esimerkiksi lippuja ostettaessa. Teatterin henkilökunta ohjaa pyörätuolilla liikkuvan henkilön katsomoon. Reitti kulkee maskeeraushuoneen kautta näyttämölle, josta johtaa luiska katsomoon. Kulkureitti on osin maapohjainen mutta esteetön. Katsomon ja näyttämön tilat vaihtelevat vuosittain esitysten mukaan, mutta tilaa löytyy parille pyörätuolille katsomon alaosasta. Esteetön yleisö-wc sijaitsee bastioni Hyveessä aivan kesäteatterin läheisyydessä.