Sininen reitti

Pääreitti linnoituksen halki kulkee pohjoisesta etelään keskeisten nähtävyyksien kautta. Reitti alkaa päälaiturilta Rantakasarmin edestä ja päättyy Kuninkaanportille. Noin 1,5 kilometrin pituinen reitti on merkitty viittoihin sinisin kyltein ja karttoihin sinisellä viivalla.

Reitin varrella oleviin kohteisiin ja niiden historiaan voi perehtyä kohdeopastetaulujen avulla. Pääreitin varrella on yhteensä viisi kohdeopastetta, jotka kertovat venäläisestä kauppiaskorttelista, Kirkkopuistosta, Suuresta linnanpihasta, Piperin puistosta sekä Kustaanmiekan linnoituslaitteista.

Pääreittiä myötäilee hieman helppokulkuisempi reitti, jota suositellaan liikuntaesteisille sekä pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa liikkuville. Reitti ei ole esteetön, mutta sen avulla voi välttää osan Sinisen reitin jyrkistä mäistä ja epätasaisista kulkuväylistä. Lisätietoa liikkumisesteisille.

Katso video sinisestä reitistä.

Esimerkkejä Suomenlinnan etäisyyksistä kävellen:

  • Päälaituri – Suomenlinnakeskus 500 m (10 min.)
  • Suomenlinnakeskus – Piperin puisto 400 m (10 min.)
  • Suomenlinnakeskus – Kuninkaanportti n. 1 km (20 min.)
  • Suomenlinnakeskus – Suuri linnanpiha 200 m (5 min.)
  • Päälaituri – Kesäteatteri 800 m (20 min.)
  • Päälaituri – Kuninkaanportti 1,5 km (30 min.)

Suomenlinnan osoitejärjestelmä

Suomenlinnassa kaduilla ei ole nimiä. Postiosoitteet muodostuvat saaren kirjaimesta ja talon numerosta. A=Kustaanmiekka, B=Susisaari, C=Iso Mustasaari, D=Pikku Mustasaari ja E=Länsi-Mustasaari.

Esimerkiksi Isolla Mustasaarella sijaitsevan Rantakasarmin osoite on C 1.

Mobiilireitit

Suomenlinnan maksuttomien mobiilireittien avulla saat lisätietoa linnoituksen nähtävyyksistä ja palveluista. Reitit ja Nomadi-sovelluksen voi tallentaa mobiililaitteeseen jo etukäteen, jolloin internetyhteyttä ei vierailun aikana tarvita.

Lue lisää