Kuvassa Suomenlinnan opaste, jossa ylin viitta on sininen ja muut viitat mustia. Taustalla sininen taivas ja muuria.

Suunnittele käyntisi

Sininen reitti

Sininen reitti on loistava tapa ulkoilla ja tutustua Suomenlinnaan. Sininen reitti kulkee linnoituksen halki pohjoisesta etelään keskeisten nähtävyyksien kautta. Reitti alkaa päälaiturilta Rantakasarmin edestä ja päättyy Kuninkaanportille. Siirry lukemaan lisää nähtävyyksistä. Noin 1,5 kilometrin pituinen reitti on merkitty viittoihin sinisin kyltein ja karttoihin sinisellä viivalla.

Reitin varrella sijaitseviin kohteisiin ja niiden historiaan voi perehtyä opaste­taulujen avulla. Sinisen reitin varrella on yhteensä viisi opastetaulua, jotka kertovat venäläisestä kauppiaskorttelista, Kirkkopuistosta, Suuresta linnanpihasta, Piperin puistosta sekä Kustaanmiekan linnoitus­laitteista.

Sinistä reittiä myötäilee hieman helppokulkuisempi reitti, jota suositellaan liikuntaesteisille sekä pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa liikkuville. Reitti ei ole esteetön, mutta sen avulla voi välttää osan sinisen reitin jyrkistä mäistä ja epätasaisista kulkuväylistä. Siirry lukemaan lisää saavutettavuudesta.

Katso video sinisestä reitistä Youtubesta.

Esimerkkejä Suomenlinnan etäisyyksistä kävellen:

  • Päälaituri – Suomenlinna-museo 500 m (10 min.)
  • Suomenlinna-museo – Piperin puisto 400 m (10 min.)
  • Suomenlinna-museo – Kuninkaanportti n. 1 km (20 min.)
  • Suomenlinna-museo – Suuri linnanpiha 200 m (5 min.)
  • Päälaituri – Kesäteatteri 800 m (20 min.)
  • Päälaituri – Kuninkaanportti 1,5 km (30 min.)

Suomenlinnan osoitejärjestelmä

Suomenlinnassa kaduilla ei ole nimiä. Postiosoitteet muodostuvat saaren kirjaimesta ja talon numerosta. A=Kustaanmiekka, B=Susisaari, C=Iso Mustasaari, D=Pikku Mustasaari ja E=Länsi-Mustasaari.

Esimerkiksi Isolla Mustasaarella sijaitsevan Rantakasarmin osoite on C 1.

Video sinisestä reitistä

Video kuljettaa katsojansa läpi sinisen reitin, jonka varrella voi nähdä kaikki maailmanperintökohteen päänähtävyydet. Katso video ja tutustu reittiin jo ennen vierailuasi tai sen jälkeen.