Kulkuyhteydet

HSL:n huoltolautta

Lautta-aikataulut ja matkan kesto

Katajanokalta lähtevä huoltolautta palvelee tavara- ja matkustaja­liikennettä arkipäivisin ympäri vuoden. Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Huoltolautta kulkee noin tunnin välein. Tarkista aikataulut tästä (pdf). Aikataulut avautuvat uudessa välilehdessä. Huoltolautan kyytiin mahtuu useampi ajoneuvo.

Lautan lähtöpaikat

Huoltolautan lähtö- ja saapumispaikka on Katajanokanranta 10 Katajanokan kärjessä. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren huoltoranta.

Suosittelemme Katajanokalle saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi.

Lauttaliput

Huoltolautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Mikäli sinulla on voimassa oleva HSL-lippu (AB, ABC tai ABCD), voit käyttää lippua lautassa. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A.

Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Huomioithan, että lipun voimassaoloaika alkaa ostohetkestä.

Lippu tulee ostaa ennen lauttaan astumista. Lautassa ei myydä lippuja. Lippujen hinnat voi tarkistaa HSL:n verkkosivuilta tästä linkistä. Helsinki-kortilla matka on ilmainen.

Turvallisuus

Huoltolautalla rajoitetaan toistaiseksi matkustajamääriä. Huoltolautalla on tarjolla käsidesiä, siivousta on tehostettu ja turvaväleistä muistutetaan tarroin ja julistein. Lautalla voi matkustaa ulkokannella raikkaassa meri-ilmassa.