Kulkuyhteydet

HSL:n huoltolautta

Lautta-aikataulut ja matkan kesto

Katajanokalta lähtevä huoltolautta palvelee tavara- ja matkustaja­liikennettä arkipäivisin ympäri vuoden. Huoltolautan kyytiin mahtuu useampi ajoneuvo.

Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Huoltolautta kulkee noin tunnin välein. Lautta-aikataulut voi katsoa Suomenlinnan digioppaasta tai HSL:n reittioppaasta. Siirry digioppaaseen.

Hae reittiä ja aikataulua HSL:n reittioppaasta

Lautan lähtöpaikat

Huoltolautan lähtö- ja saapumispaikka on Katajanokanranta 10 Katajanokan kärjessä. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren huoltoranta.

Suosittelemme Katajanokalle saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi.

Lauttaliput

Huoltolautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Mikäli sinulla on voimassa oleva HSL-lippu (AB, ABC tai ABCD), voit käyttää lippua lautassa. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A.

Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Huomioithan, että lipun voimassaoloaika alkaa ostohetkestä.

Lippu tulee ostaa ennen lauttaan astumista. Lautassa ei myydä lippuja. Lippujen hinnat voi tarkistaa HSL:n verkkosivuilta tästä linkistä. Helsinki-kortilla matka on ilmainen.

Turvallisuus

Huoltolautalla on tarjolla käsidesiä, siivousta on tehostettu ja turvaväleistä muistutetaan tarroin ja julistein. Lautalla voi matkustaa ulkokannella raikkaassa meri-ilmassa.