Opaskierrokset ja ryhmät

Virkistyspäivä Suomenlinnassa

Suomenlinna on suosittu työhyvinvointi- ja virkistyspäivien viettopaikka kaikkina vuodenaikoina. Merilinnoitus tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia kulttuurista ulkoiluun ja hyvään ruokaan.

Opastetut kävelykierrokset linnoituksessa

Suosituin virkistys- ja kokouspäivien oheisohjelma on Ehrensvärd-seuran järjestämä opastettu kävelykierros linnoituksen ulkoalueilla. Kierroksen voi räätälöidä Suomenlinnan historiaa tuntemattomille tai myös niille, joille Suomenlinna on jo entuudestaan tuttu paikka. Tilauskierroksia on saatavana 15 eri kielellä.

Ehrensvärd-seuran kautta onnistuvat kaikki ohjelman eri osat opastuksista, ruokailuun ja vesibussikuljetuksiin. Ehrensvärd-seuran ohjelmatarjontaan voi tutustua täällä.

Teen maisteluilta Suomenlinnan Lelumuseossa

Lelumuseon Café Samovarbariin voi varata ryhmälle oman teen maisteluillan esimerkiksi kokous- tai virkistyspäivän päätteeksi. Illan aikana maistellaan valikoima Demmerin teelaatuja sekä opastetaan erilaisten teelaatujen ja teen valmistuksen saloihin. Teen kanssa tarjoillaan sekä suolaisia että makeita herkkuja Samovarbarin tapaan. Yksityinen iltatilaisuus kestää noin 2,5 tuntia.

Tiedustelut: posti@lelumuseo.fi. Lue lisää Lelumuseosta ja Café Samovarbarista.

Ohjelmaa omin voimin

Suomenlinnassa on mahdollisuus järjestää yrityksen oma virkistyspäivä ilman paikan päältä tilattuja palveluja. Ohjelmaa suunniteltaessa on hyvä muistaa, että Suomenlinna on UNESCOn maailmanperintökohde, jossa on voimassa omat, muuta kaupunkia tiukemmat järjestyssäännöt. Lue järjestyssäännöt. Tapahtumien järjestämisestä on olemassa omat sääntönsä, joihin kannattaa päivää suunniteltaessa tutustua. Lue säännöt tapahtumien järjestäjille.

Mikäli tulette suuremmalla joukolla viettämään päivää Suomenlinnaan, kannattaa tarkistaa tarvitsetteko ulkoalueen käyttöluvan alueen hallinnoijalta, Suomenlinnan hoitokunnalta. Tutustu ulkoalueen käyttölupaan tarkemmin.