Aktuellt

Säkerheten i Sveaborg under coronatiden

I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats.

På Sveaborg kommer de flesta tjänsterna att vara öppna igen från juni. I den vackra sjöfästningen kan man njuta av tjänsterna, friluftsliv, sevärdheter och kultur. Närmare information om öppna tjänster syns per dag i vår kalender för öppettider. Öppna kalendern på Sveaborgs webbplats.

Från juni kan små offentliga evenemang med deltagarbegränsningar organiseras. Evenemang finns i kalendern på Sveaborgs webbplatsen.

Det är möjligt att hyra Sveaborgs mötes- och festlokaler. De sammankomstbegränsningar som utfärdats av regionförvaltningsverket gäller inte privata tillställningar, men antalet personer i mötes- och festlokalerna har begränsats för att möjliggöra hälsosäkra privattillställningar. Läs mer om lokalerna här.

Antalet passagerare begränsas tills vidare på Sveaborgs färja. Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man under vardagar till fästningen även från Skatudden med HRT:s servicefärja. Det är möjligt att även resa ute på däck med båda färjorna. Också JT-Line vattenbuss trafikerar till Sveaborg från Salutorget. Antalet passagerare på vattenbussar begränsas tills vidare och man kan resa ute på däck. Läs mer om trafikförbindelserna.

Vi ber alla besökare att uppmärksamma coronavirussituationens regler och instruktioner om säkerhetsavstånd, handhygien, ansiktsmasker och kortbetalningar.

Vår turistinformation betjänar mån-sön mellan 10-18: tfn 0295 338 410, info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger.

Tack för att du följer instruktionerna!

Alla aktuellt