Aktuellt

Säkerheten under coronatiden

Välkommen till Sveaborg! I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats.

Tjänster, evenemanger och lokaler

I den vackra sjöfästningen kan man njuta av tjänsterna, friluftsliv, sevärdheter och kultur. Närmare information om öppna tjänster syns per dag i vår kalender för öppettider. Öppna kalendern på Sveaborgs webbplats.

Offentliga evenemang kommer att hållas tryggt. Evenemang finns i kalendern på Sveaborgs webbplatsen. Det är möjligt att hyra Sveaborgs mötes- och festlokaler. Läs mer om lokalerna och gör en reservation här.

Trafik­förbindelser

Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man under vardagar till fästningen även från Skatudden med HRT:s servicefärja. Det är möjligt att även resa ute på däck med båda färjorna. Läs mer om trafikförbindelserna.

Helsingfors stads webbtjänst Heatmap visar rusningsläget för olika områden, sevärdheter och tjänster i Helsingfors på karta i realtid. Med hjälp av Heatmap går det till exempel att välja en lugnare tidpunkt för Sveaborgsbesöket. Här kommer du till Heatmap.

Låt oss ta hand om säkerheten tillsammans

Vi ber alla besökare att uppmärksamma coronavirussituationens regler och instruktioner om säkerhetsavstånd, handhygien, ansiktsmasker och kortbetalningar. Tack för att du följer instruktionerna!

Turistinformationen svara på dina frågor

Vår turistinformation betjänar må-sö mellan 10-16: tfn 0295 338 410, info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger.

 

Alla aktuellt