Aktuellt

Säkerheten i Sveaborg under coronatiden

I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats.

Tjänster, evenemanger och lokaler

I den vackra sjöfästningen kan man njuta av tjänsterna, friluftsliv, sevärdheter och kultur. Närmare information om öppna tjänster syns per dag i vår kalender för öppettider. Öppna kalendern på Sveaborgs webbplats.

Offentliga evenemang kommer att hållas inom nuvarande begränsningar. Evenemang finns i kalendern på Sveaborgs webbplatsen.

Det är möjligt att hyra Sveaborgs mötes- och festlokaler. De sammankomstbegränsningar som utfärdats av regionförvaltningsverket gäller inte privata tillställningar, men antalet personer i mötes- och festlokalerna rekommenderas att begränsats för att möjliggöra hälsosäkra privattillställningar. Läs mer om lokalerna här.

Trafik­förbindelser

Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man under vardagar till fästningen även från Skatudden med HRT:s servicefärja. Det är möjligt att även resa ute på däck med båda färjorna. Också JT-Line vattenbuss trafikerar till Sveaborg från Salutorget. Antalet passagerare på vattenbussar begränsas tills vidare och man kan resa ute på däck. Läs mer om trafikförbindelserna.

Låt oss ta hand om säkerheten tillsammans

Vi ber alla besökare att uppmärksamma coronavirussituationens regler och instruktioner om säkerhetsavstånd, handhygien, ansiktsmasker och kortbetalningar. Tack för att du följer instruktionerna!

Helsingfors stads webbtjänst Heatmap visar rusningsläget för olika områden, sevärdheter och tjänster i Helsingfors på karta i realtid. Med hjälp av Heatmap går det till exempel att välja en lugnare tidpunkt för Sveaborgsbesöket. Här kommer du till Heatmap.

Turistinformationen svara på dina frågor

Vår turistinformation betjänar må-to mellan 10-16 och fr-sö mellan 10-18: tfn 0295 338 410, info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger.

 

Alla aktuellt