Aktuellt

Säkerheten i Sveaborg under coronatiden – tjänster öppnas i april

Coronaläget har stängt tjänster runt hela huvudstadsregionen, och även i Sveaborg har det varit tyst och stilla under de senaste månaderna. Nu börjar tjänster så småningom öppnas i enlighet med regeringens riktlinjer när restauranger och caféer fick öppna sina dörrar den 19 april. Detta betyder att man även i Sveaborg åter kan njuta av god mat och dryck. I den vackra sjöfästningen kan man njuta av friluftsliv, och både utomhus och inomhus finns det även sevärdheter och kultur.

Närmare information om öppna tjänster syns per dag i vår kalender för öppettider. Öppna kalendern på Sveaborgs webbplats.

I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats. 

Om coronaläget tillåter öppnas tjänster enligt huvudstadsregionens regler även i Sveaborg under våren. I maj öppnas museerna, och i juni är det åter tillåtet att ordna offentliga tillställningar med begränsat antal deltagare. I maj kommer även Sveaborgs turistinformation förhoppningsvis att öppna sina dörrar. Vidare kommer konferens- och festlokalerna i Sveaborg att hyras ut igen från och med början av maj om offentliga lokaler inte fortsättningsvis ska hållas stängda.

Antalet passagerare begränsas tills vidare på Sveaborgs färja. Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man under vardagar till fästningen även från Skatudden med HRT:s servicefärja. Det är möjligt att även resa ute på däck med båda färjorna. Läs mer om trafikförbindelserna.

Vi ber alla besökare att uppmärksamma coronavirussituationens regler och instruktioner om säkerhetsavstånd, handhygien, ansiktsmasker och kortbetalningar.

Vår turistinformation betjänar elektroniskt till slutet av april: tfn 0295 338 410 info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger.

Tack för att du följer instruktionerna!

Alla aktuellt