Ajankohtaista

Turvallisuus Suomenlinnassa korona-aikana – palveluita aukeaa huhtikuussa

Koronatilanne on sulkenut palvelut kattavasti kautta pääkaupunkiseudun, ja Suomenlinnassakin on eletty hiljaiseloa viime kuukaudet. Nyt palveluita alkaa pikkuhiljaa aueta maan hallituksen linjausten mukaisesti, kun 19. huhtikuuta ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa, joten Suomenlinnassakin pääsee taas nauttimaan hyvistä ruoista ja juomista. Kauniissa merilinnoituksessa voi nauttia ulkoilusta, ja ulkona sekä sisällä on tarjolla myös nähtävyyksiä ja kulttuuria.

Tarkat tiedot auki olevista palveluista näkee päiväkohtaisesti aukiolokalenteristamme. Avaa Suomenlinnan verkkosivujen aukiolokalenteri.

Helsingin kaupunginosana Suomenlinnaa koskevat samat korona-ajan säännöt kuin muutakin pääkaupunkiseutua. Ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa THL:ltä. Avaa ohjeet THL:n sivuilta.

Jos koronatilanne sen sallii, palveluita avataan pääkaupunkiseudun sääntöjen mukaan Suomenlinnassakin pitkin kevättä. Toukokuussa olisivat aukeamassa museot, ja kesäkuussa saa taas järjestää yleisötilaisuuksia osallistujarajoituksin. Toukokuussa olisi avaamassa ovensa myös Suomenlinnan matkailuneuvonta. Niin ikään Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja aletaan vuokrata jälleen toukokuun alusta alkaen, jos julkisten tilojen sulkua ei jatketa.

Suomenlinnan lautan matkustajamäärää rajoitetaan toistaiseksi. Kauppatorilta päivittäin liikennöivän HSL:n lautan lisäksi linnoitukseen pääsee arkisin myös Katajanokalla HSL:n huoltolautalla. Molemmilla lautoilla on mahdollista matkustaa myös ulkona. Siirry lukemaan lisää kulkuyhteyksistä.

Pyydämme kaikkia kävijöitä huomioimaan koronavirustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet turvaväleistä, käsihygieniasta, kasvomaskeista ja korttimaksusta.

Matkailuneuvontamme palvelee sähköisesti huhtikuun loppuun asti: puh. 0295 338 410, info@suomenlinna.fi tai Facebookin Messengerissä.

Kiitos, että noudatat ohjeita!

Kaikki uutiset