Aktuellt

Säkerheten i Sveaborg under coronatiden – Vissa tjänster är öppna

En del av tjänsterna har öppnats i Sveaborg i enlighet med regeringens riktlinjer. Många restauranger, kaféer, museer och gallerier är öppna. I den vackra sjöfästningen kan man njuta av friluftsliv, och både utomhus och inomhus finns det även sevärdheter och kultur. Närmare information om öppna tjänster syns per dag i vår kalender för öppettider. Öppna kalendern på Sveaborgs webbplats.

I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats. 

Om coronaläget tillåter öppnas resten av tjänsterna enligt huvudstadsregionens regler även i Sveaborg under våren och sommaren. Offentliga evenemang med deltagarbegränsningar bör förhoppningsvis anordnas i juni.

Antalet passagerare begränsas tills vidare på Sveaborgs färja. Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man under vardagar till fästningen även från Skatudden med HRT:s servicefärja. Det är möjligt att även resa ute på däck med båda färjorna. Också JT-Line vattenbuss trafikerar till Sveaborg från Salutorget. Antalet passagerare på vattenbussar begränsas tills vidare och man kan resa ute på däck. Läs mer om trafikförbindelserna.

Vi ber alla besökare att uppmärksamma coronavirussituationens regler och instruktioner om säkerhetsavstånd, handhygien, ansiktsmasker och kortbetalningar.

Vår turistinformation betjänar mån-tors mellan 10-16 och fre-sön mellan 10-18: tfn 0295 338 410, info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger.

Tack för att du följer instruktionerna!

Alla aktuellt