Aktuellt

Midsommaren 2020 på Sveaborg

På Sveaborg har några tjänster öppet även under midsommaren. Kom till Sveaborg för att besöka våra museer, njuta av god mat och dryck och självklart även beundra den vackra naturen och sevärdheterna på fästningen. På hela fästningen och i tjänsteproducenternas lokaler sköts om säkerheten och betjäningen sker på ansvarsfullt vis.

Njut av båtresan till fästningen

Resan till Sveaborg börjar med en båtresa ut till fästningen och under den korta resan kan du njuta av de vackra vyerna och fotografera Helsingfors från havet. Denna länk tar dig till färjetidtabellerna i pdf-format.  JT-Lines vattenbussars tidtabeller hittar du på företagets egen webbplats. Här kan du kolla tidtabellerna.

Besök våra museer

Sveaborgsmuseet, Krigsmuseets Manege och Tullmuseet har öppet även under midsommarhelgen. Det går att köpa en kombinationsbiljett för alla museer för 19 €. Kombinationsbiljetten är i kraft hela sommaren, ända till den 30. september. Du kan också använda Museikortet och Helsingforskortet på museerna. Läs mer om museerna.

Restauranger och kaféer släcker hungern och törsten 

Under midsommaren är det lätt att släcka törsten och bli mätt tack vare vårt utbud av restauranger och kaféer. Åtminstone restaurangerna Walhalla, Café Bar Valimo och Adlerfelt är öppna under midsommaren. Boka bord i tid för att försäkra dig om att kunna njuta av restaurangernas läckerheter. Här kan du kolla restaurangernas och kaféernas öppettider.

En trevlig promenad i vacker havsmiljö

Sveaborg med sina murar, kanoner, tunnlar och förtjusande parkområden är också ett utmärkt ställe att gå ut på promenad. Ta en titt på sevärdheterna och njut av den friska havsluften.

Du kommer väl ihåg att det är förbjudet att grilla och göra upp öppen eld på Sveaborg? Även engångsgrillar är förbjudna. Det är viktigt att alla följer förbudet eftersom följderna av en brand kan medföra oersättliga skador på vårt värdefulla världsarv. Låt oss tillsammans ta hand om Sveaborg för kommande generationer!

Njut av Lonnan

På vår grannö Lonnan har tjänsterna öppet även på midsommaren. Där hittar du en restaurang, ett kafé och en bar samt en bastu. Du kan läsa mer om Lonnan på öns egen webbplats.

Vill du få hjälp med att planera din utflykt?

Sveaborgs turistinformation betjänar på midsommarafton kl. 11-18 och under de övriga helgdagarna som vanligt kl. 10-18. För ytterligare information och öppettider lönar det sig att gå in på vår webbsida och ta en titt på evenemangskalendern!

Välkommen!

Sveaborgs turistinformation

Tel. +358 29 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Alla aktuellt