Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Undantag i Sveaborgs vattentrafik på torsdag 13.7.2023

Det finns undantag i Sveaborgs vattentrafik på torsdag den 13 juli 2023. Färjetrafiken till Sveaborg avgår från 06.00 till 21.40 endast mellan Skatudden-Sveaborg-Skatudden och från 22.20 och framåt på den normala rutten Salutorget-Sveaborg-Salutorget. Vattenbusstrafik till Sveaborg och Lonna avgår från Fiskehamnen i stället för Salutorget.

Undantagen beror på USA:s president Joe Bidens besök i Finland med republikens president Sauli Niinistö och de nordiska ländernas toppmöte. Mötet kommer att hållas i Presidentpalatset. Säkerhetsåtgärderna vid besöket påverkar Sveaborgs vattentrafik. Mer information i Presidents kanslis pressmeddelande och trafikarrangemang i polisbulletinen.

Färjetrafik till Sveaborg 13.7.

HRT informerar om exceptionell trafik och tidtabeller i sina egna kanaler. Undantag kan träda i kraft med kort varsel, så det rekommenderas att använda HRT-appen och HRT:s webbsida för information.

Oavsett avgångsbrygga på fastlandet använder färjetrafiken i Sveaborg normala bryggor, d.v.s. servicetrafiken använder servicebryggan och passagerarfärjorna huvudbryggan.

Vattenbuss till Sveaborg 13.7.

Vattenbusstrafik till Sveaborg avgår från Fiskehamnen i stället för Salutorget en gång i timmen. Undantagsschemat och rutten för dagen hittas på FRS hemsida.

Vi kommer att uppdatera eventuella ändringar angående undantaget från denna nyhet.